Το παρέσυρε το ρεύμα και έπεσε στην θάλασσα! "Βουτιά" F/A-18 Super Hornet από το αεροπλανοφόρο "Χάρι Τρούμαν"Τον κακό τους τον καιρό έπαθαν οι Αμερικάνοι... «Ένας ναύτης τραυματίστηκε ελαφρά στο περιστατικό που σημειώθηκε υπό απρόσμενα έντονες καιρικές συνθήκες»

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F/A-18 Super Hornet, το οποίο βρισκόταν στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου Harry Truman, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και έπεσε στη θάλασσα, ανέφερε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Έχει αναφερθεί ότι μαχητικό αεροσκάφος F-18/A που βρισκόταν στο αεροπλανοφόρο Harry S. Truman των ΗΠΑ στη Μεσόγειο συνετρίβη στη θάλασσα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σε γραπτή δήλωση της 6ης Διοίκησης Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αναφέρθηκε ότι το αεροσκάφος F/A-18 Super Hornet «πέταξε στη θάλασσα» από το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman, το οποίο βρισκόταν στη Μεσόγειο στις 8 Ιουλίου λόγω ισχυρών ανέμων και βροχής. 

Αναφέρεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που το πλοίο ανεφοδιαζόταν στη θάλασσα και δόθηκαν πληροφορίες ότι «ένας ναύτης τραυματίστηκε ελαφρά στο περιστατικό που σημειώθηκε υπό απρόσμενα έντονες καιρικές συνθήκες». Στην ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ομάδα εργασίας Truman carrier έχει σταθμεύσει στη Μεσόγειο από τον Δεκέμβριο. Το Truman αναμένεται να παραμείνει στη Μεσόγειο τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.

Κανείς δεν επέβαινε στο αεροσκάφος και κανένα μέλος από το προσωπικό δεν βρισκόταν σε άμεση γειτνίαση όταν το αεροσκάφος πετάχθηκε από το κατάστρωμα του πλοίου. Εξετάζεται η απόφαση για την ανάκτηση του αεροσκάφους, δήλωσε η δήλωσε η πλωτάρχης Richlyn Ivey, εκπρόσωπος του 6ου αμερικανικού στόλου. Το αεροπλάνο ανήκε στην Πτέρυγα Αερομεταφορέα 1.

Δεν ήταν σαφές σε ποιο σημείο της Μεσογείου βρισκόταν το Truman όταν συνέβη το περιστατικό, αλλά το USNI News ανέφερε στις 7 Ιουλίου ότι το πλοίο βρισκόταν στο Ιόνιο Πέλαγος.
 
Το Truman πραγματοποιούσε ανεφοδιασμό στη θάλασσα με το USNS Robert E. Peary και το USNS Supply, που τερματίστηκε με ασφάλεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον ανεφοδιασμό, δήλωσε η Ivey.

"Το USS Harry S. Truman και τα αεροσκάφη που επιβιβάστηκαν παραμένουν πλήρως ικανά για την αποστολή τους", ανέφερε στην ανακοίνωση ο 6ος στόλος των ΗΠΑ. Οι λεπτομέρειες και η αιτία του περιστατικού ερευνώνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Truman αναπτύχθηκε στη Μεσόγειο τον Δεκέμβριο, καθώς αυξάνονταν οι ανησυχίες για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, η Ρωσία εξαπέλυσε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Έκτοτε, το Truman έχει υποστηρίξει εκπαιδευτικές πτήσεις και πτήσεις περιπολίας στην Ανατολική Ευρώπη και έχει πλεύσει στο Ιόνιο και την Αδριατική θάλασσα. Έχει επίσης πραγματοποιήσει αρκετές προσεγγίσεις σε λιμάνια, με τελευταία στις 18 Ιουνίου στη Μασσαλία της Γαλλίας.