Η Τουρκία ανέπτυξε 4.000 μαχητές τρομοκράτες στα σύνορα με το Καραμπάχ



Περίπου 4000 Τούρκοι μαχητές έχουν μεταφερθεί από τη Συρία στο Καραμπάχ.

Ο πρώην πρεσβευτής του Ιράν στην Αρμενία Kazem Sajjadi είπε ότι νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης στο Καραμπάχ, η Τουρκία ανέπτυξε περίπου 4000 μαχητές και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων από τη γειτονική Τουρκία στην περιοχή. Πιθανώς, αυτό επέτρεψε στο Αζερμπαϊτζάν να αποκτήσει πλεονέκτημα στην επίθεση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πριν από αυτό τουρκικά μαχητικά συμμετείχαν ενεργά στις μάχες στη Συρία.

Ο πρώην πρέσβης του Ιράν στην Αρμενία Kazem Sajjadi τόνισε ότι η παρουσία τρομοκρατών και η μεταφορά τους από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν είναι απαράδεκτη και η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό παίζει με τη φωτιά. Προφανώς, αυτό είναι μια άμεση υπενθύμιση προς την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν ότι η Τεχεράνη δεν θα ανεχθεί καμία γεωπολιτική αλλαγή στην περιοχή που δεν συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια σχετικά σταθερή κατάσταση στο Καραμπάχ, ωστόσο, τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν εξακολουθούν να είναι παρόντα στην περιοχή, γεγονός που, στο πλαίσιο των απειλών του Μπακού, μπορεί να υποδηλώνει ότι το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να προετοιμάζει μια επίθεση βαθιά στο έδαφος της μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Μάλιστα, μέχρι σήμερα, η κατάσταση στην περιοχή συγκρατείται μόνο από τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις και το Ιράν.