Τουρκικό άγχος: ”Έλληνες & Ισραηλινοί σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις”



Στα ”κάγκελα” οι Τούρκοι λόγω συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ.

Αναλυτικά τι αναφέρουν:

”Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πράξη την προκλητική στρατηγική της. Η ΝΑVTEX που εκδόθηκε από την Ελλάδα για τη νότια Κρήτη και καλύπτει τις ημερομηνίες 26 Ιουλίου-5 Αυγούστου 2022, καθορίζει τους τομείς της άσκησης που θα διεξαχθούν από κοινού από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και τον ελληνικό στρατό. Τα ελληνικά ΜΜΕ, από την άλλη, έφεραν αυτή την εξέλιξη στην ατζέντα ιδιαίτερα κατά της Τουρκίας.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, από την άλλη, έκαναν την είδηση ​​ότι αυτή η άσκηση ήταν απάντηση στις δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή! Ειδικά μετά τις εξελίξεις ότι το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας Abdülhamid Han θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αύξησε περαιτέρω την επιθετικότητά της στη Θάλασσα των Νησιών και στην Κρήτη.

Ένα άλλο σημείο είναι ότι ορισμένες δηλώσεις και προβλέψεις ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει την Κρήτη στο Ισραήλ, όπως έκανε και στις ΗΠΑ, έχουν γίνει επίσης θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ. Η Ελλάδα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμια στο μη στρατιωτικό νησί Καστελόριζο ως περιοχή ανεφοδιασμού για την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση και την επιθετικότητα στην περιοχή σε διεθνή κλίμακα.”