Αυξάνεται το Τουρκικό άγχος: «Ελληνική λίμνη θα γίνει το Αιγαίο με βοήθεια των ΗΠΑ»



Ο Αντιπρόεδρος του Τουρκικού Κόμματος Re-Prosperity (ξανά-ευημερία), Δρ. Doğan Aydal, ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν την Ελλάδα για πόλεμο με την Τουρκία και ότι η Ελλάδα εισβάλει συνεχώς σε «Τουρκικά» όπως αποκαλεί νησιά στο Αιγαίο. 

Ο Δήθεν καθηγητής που πολιτεύεται και για μια θέση στην Τουρκική προεδρία ζητά να μην επιτρέψει η Τουρκική κυβέρνηση η Ελλάδα να ασκήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο, καθώς αν γίνει αυτό, το Αίγαιο είπε ότι θα γίνει «Ελληνική λίμνη». 

 Στην δήλωση του ο Dogan Aydal είπε: «Η κυβέρνησή μας θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά αυτό το θέμα. Αν εισβάλουν σε μερικά ακόμη νησιά εντός των διεθνών υδάτων οδηγώντας τα σε ένα τετελεσμένο γεγονός, θα είναι αναπόφευκτο το Αιγαίο να μετατραπεί σε ελληνικό πέλαγος. Λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της περιοχής Νότιας Κύπρου, η οποία έχει τοποθετηθεί ειδικά κατά της Τουρκίας, μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει διαφορετική προετοιμασία για την Τουρκία. 

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει θέση και υποστηρίζουν μια βραχυπρόθεσμη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος. Παρέχοντας συνεχώς όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, οι ΗΠΑ προκαλούν την Ελλάδα κατά της Τουρκίας και κάνουν μια διαφορετική προετοιμασία στην περιοχή. 

Ίσως θέλουν να δοκιμάσουν την ισχύ και την αποτελεσματικότητα των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών F-16 και F-35 που παρέχονται στην Ελλάδα έναντι των S-400 της Τουρκίας» είπε ο Dogan Aydal σε σημεία της δήλωσης του και πρόσθεσε ότι τους έχουμε «κλέψει 18 νησιά» καθώς αν και δόκτωρ δεν έχει μάθει για την δράση του Αβέρωφ.

 Γενικά αυτό που έχουμε συμπεράνει στο NEMESIS HD είναι ότι τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν οι φωνές στην Τουρκία που αγχώνονται για μια ελληνική επίθεση στο Αιγαίο που θα τα σαρώσει όλα και θα κάνει όπως λένε το Αιγαίο «Ελληνική Λίμνη». Οι ίδιες φωνές πριν λίγους μήνες όμως εκφράζανε μια σιγουριά, οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να βλάψει την Τουρκία και ότι ο Τουρκικός στρατός είναι τόσο ισχυρός που ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε.