Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά οπλισμένα drone κατά των Bayraktar



Δυναμική απάντηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον εξοπλισμό της Τουρκίας.

Ελληνοτουρκικά: Η αναβάθμιση του εξοπλισμού της Ελλάδας στις ένοπλες δυνάμεις συνεχίζεται και πλέον στο… παιχνίδι μπαίνει ακόμα ένα ισχυρό «όπλο».

Το ΓΕΕΘΑ έχει καταρτίσει και έχει βάλει σε τροχιά ανάπτυξης πρόγραμμα μιας παράλληλης αεροπορίας από drones. Το πρόγραμμα αφορά τη μετατροπή της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα σε φωλιά των UAVs.

Μετά την προμήθεια και ενεργοποίηση συστημάτων anti-drones στο Αιγαίο, όπως αναφέρει η Real News η ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν στην προμήθεια οπλισμένων drones που μπορούν να κάνουν ζημιά σε επίγειους στόχους, ενώ παράλληλα θα μπορούν να προχωρήσουν στην κατάρριψη αντίστοιχων συστημάτων από την αντίπαλη πλευρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορά απόκτηση τεσσάρων drones, δηλαδή μη επανδρωμένα τύπου TEXTRON. Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Μ1117 που παρέλαβε η χώρα μας από τις ΗΠΑ , με τα οποία άλλωστε χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο καύσιμο, δείγμα της συμβατότητας που υπάρχει.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, έχουν 15 ώρες αυτονομία πτήσεις, μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν κάθετα και έχουν εμβέλεια 50-60 χιλιόμετρα σε υψόμετρο εως 50.000 πόδια.

Η εν λόγω αναβάθμιση προκαλεί «πονοκέφαλο» στην Τουρκία, καθώς φέρουν πυροβόλο, ενώ ο αντίστοιχος εξοπλισμός της γειτονικής χώρας, όπως είναι τα Bayraktar δεν μπορεί να πετάξει τόσο ψηλά.