Τουρκία: «Οι Έλληνες φοβούνται τα νέα Bayraktar, αν γίνει πόλεμος δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν»



Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τα νέα Bayraktar, θεωρώντας πως η Ελλάδα δεν έχει τον εξοπλισμό για να τα αντιμετωπίσει.

Τουρκία: Τις τελευταίες ημέρες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται γύρω από τα νέα Bayraktar KIZILELMA, και ο τουρκικός Τύπος θεωρεί πως η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Διαβάσατε την Πέμπτη (31/8) στο Sportime για την Τουρκάλα που εκπαιδεύει του Τούρκους χειριστές των Bayraktar να σκοτώνουν, με την Τουρκία να παρουσιάζει τα νέα βελτιωμένα drones της σε μια εκδήλωση με πολλές επισημότητες.

Σήμερα (Παρασκευή 1/9) η τουρκική ιστοσελίδα «Haberler.com»… πανηγυρίζει επικαλούμενη δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποί η Ελλάδα ανησυχεί για το συγκεκριμένο όπλο.

«Η Τουρκία ξανά στην ατζέντα της Ελλάδας! Η ανησυχία της για τα τουρκικά UAV μεταφέρθηκε στα ελληνικά πρωτοσέλιδα», σημειώνει στον τίτλο του το κομμάτι και προσθέτει στο ρεπορτάζ:

«Η ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή» ανέφερε ότι τα τουρκικά drones αποτελούν «απειλή» για τη χώρα τους και ανέφερε ότι “…η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκή εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου. Αυτό είναι ανησυχητικό σε περίπτωση πιθανής τουρκικής-ελληνικής σύγκρουσης στο Αιγαίο”, σχολιάζει η ελληνική εφημερίδα», λένε οι Τούρκοι.

Ακόμη συμπληρώνουν: «Η εφημερίδα, βασιζόμενη σε ελληνικές στρατιωτικές πηγές, σχολίασε ότι “Ένα μέρος της δουλειάς που έκαναν τα τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο στο παρελθόν αναλαμβάνουν τώρα τα UAV”»

Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι το ελληνικό δημοσίευμα φιλοξενεί και τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προκάλεσε για μία ακόμη φορά λέγοντας: «Θα γίνουμε η τρομακτική μάστιγα όσων είναι εχθροί μας σε όλο τον κόσμο».

Ακόμη ο τουρκικός Τύπος σημειώνει πως «στις ελληνικές ειδήσεις, σημειώνεται ότι “η Ελλάδα σχεδιάζει προληπτικά μέτρα κατά των τουρκικών UAV. Συγκεκριμένα γίνεται επένδυση σε συστήματα αντι-UAV όπλα που παράγονται από το Ισραήλ και θα μεταφερθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με μεγάλη μυστικότητα. Από την άλλη, η Ελλάδα θα διαθέτει και τα συστήματα τύπου MQ-9 από τις ΗΠΑ. Αποφασίστηκε η αγορά UAV. Στην ημερήσια διάταξη είναι και εγχώρια έργα UAV».