Προκλητικότητα χωρίς τέλος από την Τουρκία – Στο στόχαστρο Σάμος και Λέσβος



Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η τουρκική προκλητικότητα στα ελληνοτουρκικά ζητήματα - Στο στόχαστρο Σάμος και Λέσβος.

Την προκλητική της στάση στα ελληνοτουρκικά διατηρεί η Τουρκία που συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους, βάζοντας πλέον στο στόχαστρο Σάμο και Λέσβο.

Αφού πρώτα ο Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, στοχοποιούν τα δύο μεγάλα ελληνικά νησιά.

Αυτό που ενόχλησε αυτή τη φορά τους τούρκους είναι η μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο, με τις περισσότερες εφημερίδες στην Τουρκία να έχουν ως κεντρικό θέμα την συγκεκριμένη είδηση.

Μάλιστα, δημοσίευσαν φωτογραφίες που απέκτησαν μέσω των drones, επικοινωνώντας με ξεκάθαρο τρόπο την κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αφήγημα για το μέλλον αλλά και να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει τος εις βάρος του κλίμα από τη στιγμή που ο χρόνος για τις εκλογές στην Τουρκία έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

Παράλληλα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και μάλιστα πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που πριν λίγες εβδομάδες έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Όλες αυτές τις πληροφορίες οι τούρκοι τις απέσπασαν μέσω των drones, τη στιγμή που θυμίζουμε πως πρόσφατα έβγαλαν και τα τεράστια Akinci με λειτουργικό υψόμετρο 30.000 πόδια και μέγιστο υψόμετρο τα 40.000 πόδια.

Πρόκειται για τουρκικό δικινητήριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλης αντοχής (HALE), το οποίο φωτογραφήθηκε πάνω από τη Βόρεια Συρία, κατά την πρώτη του χρήση σε ζώνη μάχης.