Το μήνυμα τρόμου που βλέπουν οι Τούρκοι πιλότοι στο ΑιγαίοΕλληνοτουρκικά: Το μήνυμα τρόμου που βλέπουν οι Τούρκοι πιλότοι στο Αιγαίο είναι πια γνώριμο σε κάθε τους έξοδο.

«Τώρα έχει ξεκινήσει (σ.σ. η Ελλάδα) τα παιχνίδια του κλειδώματος των αεροπλάνων μας στο ραντάρ», σημειώνει σε συνέντευξή του ο Τούρκος απόστρατος αντιστράτηγος της τουρκικής Αεροπορίας, Ερντογάν Καρακούς.

Σύμφωνα με τον Καρακούς, η συνέντευξη του οποίου αναπαράγεται από Τούρκο δημοσιογράφο και αναλυτή στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, «το ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος δίνει ηλεκτρονικό μήνυμα: Είσαι κλειδωμένος, είσαι στο στόχο μου, μπορώ να πυροβολήσω τον πύραυλο μου αν θέλω…».

Όπως σημειώνεται οι Έλληνες πιλότοι, κάνουν ένα είδος «τεστ» για τον εαυτό τους στα τουρκικά τζετ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το άρθρο γνώμης του διακεκριμένου Τούρκου δημοσιογράφου και αναλυτή, του Γκουνερί Τσιβάογλου, το ερώτημα είναι τι μαθήματα παίρνουν οι Έλληνες πιλότοι από τους Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να εκπαιδεύουν τους Έλληνες στο πως να… διαλύσουν τα πάντα σε διάστημα 30 λεπτών, με την καταστροφή των τουρκικών μαχητικών όσο αυτά είναι στα υπόστεγά τους.

Ουσιαστικά ο πόλεμος των έξι ημερών, όπου οι Ισραηλινοί κέρδισαν τους Αιγύπτιους, κρίθηκε τα πρώτα 30 λεπτά όταν οι Ισραηλινοί διέλυσαν τα αεροπλάνα της αιγυπτιακής πολεμικής Αεροπορίας στο έδαφος και παρέλυσαν τα αιγυπτιακά συστήματα ελέγχου.

Πάντως ο Τούρκος αναλυτής τόνισε στο άρθρο του στην Milliyet ότι με χαρά πληροφορήθηκε ότι αυτό το σενάριο «δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Τουρκία».