Ελληνοτουρκικά: Έτσι θέλει να πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο – Το σχέδιο Ερντογάν για αποδυνάμωση της Ελλάδας



Έτσι θέλει η Τουρκία να αποκτήσει το μισό Αιγαίο χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα - Το σχέδιο Ερντογάν.

«Φωτιά» στα ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει ακόμη μια φορά η Τουρκία που έχει ξεκάθαρο σχέδιο αποδυνάμωσης της χώρας μας με στόχο να αποκτήσει το μισό Αιγαίο… χωρίς να «ιδρώσει».

Τη στιγμή που ο Χουλουσί Ακάρ ξεπέρασε κάθε όριο με τις νέες προκλητικές του δηλώσεις, οι γείτονες φαίνεται πως στοχεύουν να αποδυναμώσουν τα ελληνικά νησιά με στόχο την προσάρτηση τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κανάλι του OPEN, ο Στρατιωτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, η Τουρκία θέλει να αποκτήσει το μισό Αιγαίο χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα και μάλιστα έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα σχέδιο προκειμένου να το πετύχει.

Ελληνοτουρκικά: Έτσι θέλει να πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο – Το σχέδιο Ερντογάν για αποδυνάμωση της Ελλάδας
Η δημοσίευση εικόνων από τις ενέργειες του ελληνικού στρατού στα νησιά του Αιγαίου από τα τουρκικά μέσα φανερώνουν κατασκοπεία από πλευράς της γειτονικής χώρας που με κάθε τρόπο προσπαθεί να επικοινωνήσει πως απειλείται από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, η Τουρκία από το 2010, βλέποντας τη χώρα μας να φθείρεται οικονομικά, έβαλε μπροστά το σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας», θεωρώντας πως δεν είναι ικανή να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της, γεγονός που θα την βοηθούσε να αποκτήσει το μισό Αιγαίο χωρίς ουσιαστικά να κοπιάσει.

Όπως τόνισε ο γνωστός Στρατιωτικός αναλυτής, ο Ερντογάν επιθυμεί, με μονομερής ενέργειες να μοιράσει το Αιγαίο στη μέση, να εγκλωβίσει τα ελληνικά νησιά μέσα στην τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα» και να υποχρεώσει την Ελλάδα να τα αποστρατικοποιήσει.

Παράλληλα επειδή σε αυτό της το σχέδιο εντάσσεται και η ΑΟΖ, θέλει να απαγορεύσει τους κατοίκους των νησιών να ψαρεύουν πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια, ούτως ώστε να τα οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση.

Κάτι τέτοιο, θα του έδινε την ευκαιρία να προσφέρει φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες από τις Μικρασιατικές ακτές και να τα προσδέσει οικονομικά στην Τουρκία και έτσι σταδιακά να απορροφήσει και τα ελληνικά νησιά.