Ασκήσεις αεραπόβασης στα Κατεχόμενα από την Τουρκία – Βίντεο



Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, οι οποίοι έκαναν νέα άσκηση στα Κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ, ”ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Άσκηση Μεσογειακής Καταιγίδας-2022, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη αμοιβαίας εκπαίδευσης, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ της Διοίκησης των ”Ειρηνευτικών Δυνάμεων Κύπρου” με τις τουρκικές ΕΔ.

Ταυτόχρονα, είχαμε και άσκηση Τούρκων με Αζέρους στη περιοχή Seyfeli της Τουρκίας.

Το τουρκικό σχέδιο:

Στόχος των ασκήσεων, που έχουν επιθετικό χαρακτήρα, είναι η κάμψη της αντίστασης των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και η πλήρης κατάληψη της Κύπρου.

Η Τουρκία έχει ενισχύει τις κατοχικές δυνάμεις της στη βόρεια Κύπρο με σύγχρονα οπλικά συστήματα και ειδικά με γερμανικά άρματα μάχης.

Πληροφορίες φέρουν την παρουσία τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Αμμόχωστο.

Τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα ανέρχονται σε περίπου 40.000 και διαθέτουν βαρύ οπλισμό, ενώ τα στρατεύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεπερνούν τις 12.000.

Η συνεχής αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς είναι μονόδρομος για την Λευκωσία, όπως και η άμεση ενεργοποίηση του δόγματος Ελλάδος-Κύπρου με την συχνότερη παρουσία ελληνικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων στο νησί σε αντιστάθμισμα των ύποπτων σχεδίων της Άγκυρας με την κυπριακή ΑΟΖ.


ΠΗΓΗ