Καταιγιστικές εξελίξεις στη Τουρκία: Σχέδιο για ένωση όλων των Κούρδων πολιτικά-HDP: ”Έρχεται η μεγάλη συμμαχία”



”Συμπρόεδρος του HDP (κουρδικό κόμμα) Pervin Buldan: Θα δημιουργήσουμε μια συμμαχία για το Κουρδιστάν το συντομότερο δυνατό.”

Η Pervin Buldan, Συμπρόεδρος του HDP, του πολιτικού βραχίονα του PKK, είπε: «Θα δημιουργήσουμε μία ισχυρή συμμαχία όχι μόνο με τις αριστερές και σοσιαλιστικές δυνάμεις στην Τουρκία. Θα δημιουργήσουμε και θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη συμμαχία του Κουρδιστάν με όλους τους Κούρδους το συντομότερο δυνατό», είπε.

Η Buldan έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Όχι μόνο στο Adıyaman, αλλά σε κάθε γωνιά της Τουρκίας, από το Nusaybin στο Cizre, από τη Manisa στην Antalya, από το Kars στο Hakkari, με τους συμπροέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και κάθε άτομο, όπου κι αν πάει, ο ενθουσιασμός αντιμετωπίζεται με υποδοχή και εύνοια.

Εδώ είναι οι άνθρωποι που έφτιαξαν το HDP. Με άλλα λόγια, εσείς είστε αυτοί που δώσατε στο HDP το χρώμα, τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητά του».

«Θα δημιουργήσουμε και θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη συμμαχία του Κουρδιστάν με τους Κούρδους το συντομότερο δυνατό.Στο πρόγραμμά μας τον προσεχή Οκτώβριο, οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουμε με κουρδικά κόμματα και κουρδικούς κύκλους θα θεωρηθούν ως μέρος της διερεύνυσης και ανάπτυξης».