Στ. Καλαφάτης: “Δεν είναι ανεκτή καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”



Στην ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση Μνήμης και Τιμής, υπέρ των πεσόντων και θανόντων Αεροπόρων στον πόλεμο και την ειρήνη, στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Αεροπόρων, που διοργανώθηκε από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας ΕΑΑΑ, παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του αμέσως μετά, ο  Στ. Καλαφάτης τόνισε:  

“Οι Έλληνες έχουμε εδραία την ίδια πεποίθηση: Ότι οι Αεροπόροι μας, οι πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε καιρό πολέμου αλλά και οι θανόντες εν καιρώ ειρήνης υπήρξαν ήρωες. Και στους ήρωες αυτούς αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής. Σίγουροι ότι η αντρειοσύνη, η λεβεντιά, ο πατριωτισμός, είναι παρακαταθήκη στους συνεχιστές τους.

Το μήνυμα σε κάθε περίπτωση είναι καθαρό, διαχρονικό και αταλάντευτο. Στα εθνικά μας ζητήματα βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και τις προβάλλουμε σε όλα τα φόρα, με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είναι ανεκτή καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 

Είμαστε πάντα στην πλευρά του δικαίου. Σύμμαχός μας είναι το Διεθνές Δίκαιο. Έχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια στρατηγικές συμμαχίες σε διπλωματικό, στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο. Έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Και συνεχίζουμε την περήφανη πορεία μας ως Χώρα.

Είμαστε περήφανοι για τους αγωνιστές μας, για τους ήρωές μας.

Τιμή και δόξα στους πεσόντες αεροπόρους». ​