Πολεμικές ιαχές από τον Ακάρ: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω- Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες»«Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε - Δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό», δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σε νέο ανθελληνικό παραλήρημα προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ, εξαπολύοντας πολεμικές ιαχές κατά της χώρας μας, απειλώντας μάλιστα τη Δύση για τη στήριξη στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε φοιτητές στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μεταξύ άλλων δήλωσε προκλητικά πως η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε χιλιοστό πίσω, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει σαφείς οδηγίες.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα με μια πολιτική συκοφαντίας και ψεύδους. Υπάρχει η ''Μεγάλη  Ιδέα'' που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην το ξέρει αυτό», ανέφερε ο Ακάρ. 

«Μην παραπλανηθείτε με κάποιες μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα κάποιων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν. Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πληρεξούσιο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και κατέληξαν πέφτοντας στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε “μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε”».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς (GASA) κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. «Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 με τη Χίο. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά τα Ίμια είναι ένα ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει, αν πεθάνουμε, αν γίνουμε μάρτυρες, είμαστε βετεράνοι. Είναι τόσο απλό», είπε. 

«Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με την λογική ''ας πεθάνω, ας γίνω μάρτυρας''».