Αποχωρούν σωρηδόν οι ξένοι μισθοφόροι από την Ουκρανία μετά την εφαρμογή του σχεδίου Σουροβίκιν



Express: Βρετανός μισθοφόρος αποκάλυψε ότι ο άγριος βομβαρδισμός των Ρώσων διώχνει χιλιάδες μισθοφόρους από την Ουκρανία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express, υπάρχει απτή μαρτυρία Βρετανού μισθοφόρου που πολεμάει στο πλευρό των Ουκρανών, για το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των ξένων εθελοντών στην Ουκρανία, λόγω του σχεδίου Σουροβίκιν.

Βρετανός μισθοφόρος μιλώντας στην αγγλική εφημερίδα ανέφερε ότι ήθελε απεγνωσμένα να επιστρέψει στην πατρίδα,  μετά τους τρομερούς βομβαρδισμούς των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Χερσώνα και άλλες περιοχές.

Ο Βρετανός μισθοφόρος Σαρίφ Αμίν, ο οποίος συμμετέχει στις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ότι απλά δεν είναι ανθρώπινο αυτό το κύμα οβίδων από αέρα και στεριά που ρίχνουν οι Ρώσοι, και για αυτό θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του γράφει η Express.

«Ο Ράμπο, όπως αποκαλούσαν τον Βρετανό μισθοφόρο οι σύντροφοι του, έχει τρομοκρατηθεί από την τροπή που έχει πάρει η σύγκρουση, όπως και πολλοί χιλιάδες άλλοι εθελοντές», αναφέρει η Express.

Σχέδιο στρατολόγησης μισθοφόρων από όλον τον κόσμο για την Ουκρανία

Σύμφωνα με πηγές,  οι ειδικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας, συγκροτούν νέες μονάδες μαχητών στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής που θα μεταφερθούν στο Ντονμπάς. Η Ουκρανία μετατρέπεται σε βάση εκπαίδευσης για ριζοσπάστες όλων των γραμμών.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία μεγάλης κλίμακας για τη στρατολόγηση μισθοφόρων από γνωστές ιδιωτικές εταιρείες όπως η Academy, η Cubic και η Dyn Corporation. 

Άρα οι λεγόμενοι «εθελοντές», είναι κατά βάση καλά οργανωμένες και εκπαιδευμένες ομάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 7.300 μισθοφόροι από διάφορες χώρες επιχειρούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 2.700 από αυτούς έχουν ήδη σκοτωθεί και όσοι επέζησαν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατό.

Όλες οι ιστορίες για τον πόλεμο των Ουκρανών ''ναυαγούν'' από τις ιστορίες εκείνων που κατάφεραν να ξεφύγουν από την ουκρανική κόλαση.

Από τη μία πλευρά, η απόφασή τους επηρεάστηκε από τη δύναμη των συμμαχικών δυνάμεων  της Ρωσίας, του LPR και του DPR, και από την άλλη, τους έγινε σαφές ότι η ουκρανική διοίκηση τους χρησιμοποιούσε ως τροφή για κανόνια.

Όσο περισσότερο συνεχίζεται η ειδική επιχείρηση, τόσο περισσότερες ιστορίες για την Ουκρανία θα εμφανίζονται. Και δεν θα είναι για γενναίους υπερασπιστές, αλλά για ανόητα πράγματα που οδηγούν στην καταστροφή. 

Αυτό βλέπουμε τώρα. Ο δημοσιογράφος Seth Harp δημοσίευσε στο Twitter μια αλληλογραφία με έναν στρατιώτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είπε ότι έπρεπε να πολεμήσουν με τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις. 

Τα χαρακτήρισε όλα «τσίρκο φρικιών» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τον ρωσικό στρατό, αλλά και οι Ρώσοι δεν προελάσουν μέχρι το Κίεβο για να δώσουν τέλος στην σύγκρουση.