Εθνική Φρουρά: Έξαλλες γυναίκες υπαξιωματικοί με το υπ. ΆμυναςΈξαλλες γυναίκες υπαξιωματικοί με το υπ. Άμυνας - Αντί για άρση της αδικίας, ελεημοσύνη €70!

Οι άνδρες υπαξιωματικοί που προσλήφθηκαν την ίδια περίοδο με τις γυναίκες έχουν μονιμοποιηθεί 13 χρόνια νωρίτερα και θα πάρουν σύνταξη €1.700, ενώ οι γυναίκες €700. Τεράστια η διαφορά και στην ανέλιξη, αλλά και στο ποσό του εφάπαξ που θα λάβουν κατά την αφυπηρέτησή τους

Η επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη, πρόκειται να προχωρήσει σε δεσμευτική σύσταση προς το Υπουργείο Άμυνας σε σχέση με τη δυσμενή μεταχείριση που τυγχάνουν γυναίκες υπαξιωματικοί λόγω φύλου. 

Η διαβούλευση, στην οποία είχε καλέσει τα δύο μέρη η Επίτροπος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» κατέληξε σε ναυάγιο, καθώς το Υπουργείο Άμυνας δέχθηκε να «λύσει» το πρόβλημα με ελεημοσύνη, παραχωρώντας στις επηρεαζόμενες, αύξηση μόλις €70!

Η πρόταση του υπουργείου απορρίφθηκε από όλες τις γυναίκες υπαξιωματικούς οι οποίες είχαν προτείνει ουσιαστικά μέτρα για αποκατάσταση της διαπιστωμένης αδικίας εις βάρος τους.