Τουρκία: Καμία σχέση η επίθεση σε Συρία και Ιράκ με την Ελλάδα – Γιατί εδώ θα φάνε ξύλο οι ΤούρκοιΤουρκία: Καμία σχέση η επίθεση σε Συρία και Ιράκ με την Ελλάδα αφού εδώ θα φάνε ξύλο οι Τούρκοι αν επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο.

Η Τουρκία ξεκίνησε ευρείας κλίμακας βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων στη Συρία και το Ιράκ.

Μάλιστα οι Τούρκοι αναλυτές προσπάθησαν να περάσουν την συγκεκριμένη επιχείρηση ως ένα… σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα, αφού η επιχείρηση διεξάγεται σε συνολική έκταση όσο ολόκληρη η Ελλάδα.

Όμως οι Τούρκοι ξέχασαν να αναφέρουν κάτι.

Για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη τουρκική επιχείρηση οι Ρώσοι έδωσαν το πράσινο φως, ανοίγοντας τον αέρα της Συρίας στα τουρκικά μαχητικά.

Φυσικά, παρόμοιο σενάριο δεν θα υπάρχει σε περίπτωση που Τούρκοι επιχειρήσουν κάτι ανάλογο στην ελληνική επικράτεια.

Η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα είναι από τις καλύτερες του ΝΑΤΟ και αυτό το ξέρουν οι Τούρκοι. Τα υπόλοιπα είναι για… τουρκική εσωτερική κατανάλωση, αφού σε λίγο και στην Τουρκία θα διεξαχθούν εκλογές, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάνει στις δημοσκοπήσεις από όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Να σημειωθεί πως η Τουρκία έκανε σειρά χτυπημάτων από τον αέρα στην Συρία και το Ιράκ, με την απάντηση να αφορά σε βροχή ρουκετών στο έδαφος της Τουρκίας.

Το αποτέλεσμα της τουρκικής επίθεσης και της αντεπίθεσης ήταν τουλάχιστον τρεις Τούρκοι να χάσουν την ζωή τους στην μεθοριακή πόλη τουρκική πόλη Καρκαμίς.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε το σήμα για την τουρκική επίθεση στους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ.