Χάκερ επιτέθηκαν σε κρατικές ιστοσελίδες της Ελλάδας για την «προδοσία της Ρωσίας»Η δικτυακή υποδομή της Ελλάδας έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση για την υποστήριξη στο ΝΑΤΟ και δράση κατά της Ρωσίας, ανέφερε η ομάδα χάκερ Killnet στο κανάλι της στο Telegram, όπως δημοσιεύει το Ria Novosti.

«Αποκλείουμε την κρατική δικτυακή υποδομή της Ελλάδας για βοήθεια στο ΝΑΤΟ και προδοσία της Ρωσίας», έγραψαν οι χάκερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ισχυρίζονται ότι μπλόκαραν τους προσωπικούς λογαριασμούς όλων των χρηστών στην Ελλάδα, όλες τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το έργο της εθνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote.

Επιπλέον, στόχοι τους έγιναν οι χώροι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Άμυνας και του ελληνικού στρατού.

"Τίποτα προσωπικό, συμβάλλετε στο θάνατο του λαού μας - εμείς συμβάλλουμε στο θάνατο του δικού σας! <…>

Η Ελλάδα βοηθά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η Killnet βοηθά την Ελλάδα να γίνει η φτωχότερη χώρα της ΕΕ», ανέφερε η οργάνωση.

Προηγουμένως, χάκερ Killnet πραγματοποίησαν επιθέσεις DDoS στον ιστότοπο της Βουλγαρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών , στις ιστοσελίδες 14 αμερικανικών αεροδρομίων, στις ιστοσελίδες κυβερνητικών υπηρεσιών της Μολδαβίας και σε άλλους κρατικούς πόρους του Διαδικτύου των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ria Novosti