Τουρκία: Τα δεδομένα για «θερμό επεισόδιο» και προβοκάτσια κατά της Ελλάδας μετά το νέο «όχι» των ΗΠΑ για τα F-16



Οι αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και τα δεδομένα για πρόκληση «θερμού επεισοδίου» ή ακόμη και προβοκάτσιας.

Όλο και πιο προκλητική γίνεται η Τουρκία, απέναντι στην Ελλάδα, όσο ο καιρός κυλάει. Οι προκλήσεις και οι απειλές ακόμη και για εισβολή, ολοένα και αυξάνονται από τον Ερντογάν και τους επιτελείς του.

Μάλιστα το πράγματα έχει πάει ακόμη παραπέρα, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε ακόμη και να μιλάει για αναγνώριση του κατεχόμενου εδάφους στην Κύπρο!

Μάλιστα το νέο όχι των ΗΠΑ για το θέμα των f-16 έχει κάνει τους Τούρκους να ξεφύγουν, με τις δηλώσεις του Υπουργού εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού που αποκάλεσε την Ελλάδα «όργανο των ΗΠΑ», να είναι ενδεικτικές.

Αυτό που συνεχίζει να εξοργίζει τους Τούρκους είναι η στήριξη των Αμερικανών στην χώρα μας. Θυμίζουμε ότι κρίσιμο σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου, σχετικά με την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Λιβύη και τη συνάντησή του μόνο με τον Στρατάρχη Χαφτάρ και τον πρόεδρο της βουλής, Σάλεχ.

Την ίδιας ώρα, το ελληνοαμερικανικό λόμπι ορθώνει ξανά τείχος στο αίτημα της Άγκυρας για εκσυγχρονισμό και αγορά μαχητικών F-16, με τον γιό του φιλέλληνα γερουσιαστή Μενέντεζ, Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, να δηλώνει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να προμηθευτεί τα αμερικανικά μαχητικά, όσο συνεχίζει την επιθετική της συμπεριφορά.

Βάσει των παραπάνω οι Τούρκοι φαίνεται να επιθυμούν ένα θέλουν θερμό επεισόδιο ίσως ακόμη και προβοκάτσια. Σε αυτή την κατεύθυνση τα συνεχιζόμενα fake news από την Τουρκία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Ακσάμ που έχει πρωτοσέλιδο : «Πρώτη προσγείωση στο Ανατολού – Ο ελληνικός πολιτισμός τους έγδυσε, τους έδειρε και τους απώθησε (μετανάστες από το Μαρόκο)».

Παράλληλα Ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, διεθνολόγος σχολίασε στο Mega σχετικά με την εμφάνιση του Προέδρου της Τουρκίας στην κορυφαία συνάντηση των G-20:

«O Πρόεδρος της Τουρκίας λειτουργεί σαν εκκρεμές. Ανάλογα με το πώς πηγαίνει κάποια συνάντησή του με κάποιον ξένο ηγέτη υιοθετεί και κάποια άλλη δημόσια τοποθέτηση.

»Είχε συναντηθεί με το πρόεδρο Μακρόν και επειδή το πιέζαν να χαμηλώσει τους τόνους με την Ελλάδα, ψέλλισε σε μία συνέντευξη κάτι περί διαλόγου.

»Μετά συναντά τον Μπάιντεν,ο οποίος δημόσια τον στηρίζει για τους F-16, αλλά την ίδια στιγμή του έρχονατι δύσκολα μηνύματα από το Κογκρέσο και βλέπουμε εκεί να αντιδράει επιτιθέμενος πάλι προς την Ελλάδα».

Η Νικολέτα Σοφίλα, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρωικής Νήσου Κάσου ανέφερε: «Δεν μας αγγίζουν οι προκλήσεις του Σουλτάνου είμαστε ένα νησί με παραδόσεις, διαχρονικές αξίες και αποκλειστικές ομορφιές. Είμαστε επίσης ειρηνικό και φιλόξενο νησί. Αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να προασπίσουμε το νησί μας νύχτα και μέρα. Οι οικογένειες μας είναι μία εθνοφυλακή».

Επίσης η κα Σοφίλα τόνισε την δυσκολία στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, καθώς και την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης στα ακριτικά νησιά.