ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση περιπαίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.



Με αφορμή την ανακοίνωση – παροχή του Πρωθυπουργού για την εφάπαξ ενίσχυση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αδιαφορώντας ακόμη και για τις εξαγγελίες του ιδίου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την παροχή των πλεύσιμων προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας:

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

"Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση περιπαίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφάπαξ ενίσχυση (600 ευρώ) του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, αποσπασματικά (όπως παλιότερα κατήγγειλε η Κυβέρνηση), αντί για μία σοβαρή ενιαία μισθολογική πολιτική. Για τα στελέχη όμως των Ενόπλων Δυνάμεων ούτε λόγος.

Ήταν στη ΔΕΘ που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται εν πλω. Μάταια όμως τα στελέχη αναμένουν την υλοποίηση της εξαγγελίας … τα λεφτά χάθηκαν στο υποσχόμενο δήθεν ενιαίο μισθολόγιο.

Η κυβέρνηση 3,5 χρόνια παραπλανά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους προσφέρει μόνο υποσχέσεις, αφού τα προβλήματά τους, μεταξύ άλλων οικονομικής φύσεως, όπως η ημερήσια αποζημίωση, η έκδοση ΚΥΑ για νυχτερινή αποζημίωση, η υπερωριακή απασχόληση, η αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών, παραμένουν άλυτα, παρά τις κατ’ επανάληψη ενέργειες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Είναι αδιανόητο, στελέχη ενός κρατικού μηχανισμού και να αντιμετωπίζονται ως παραπαίδια. Επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, μεριμνήσετε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επί ίσοις όροις με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας!!!

Τέτοια κοροϊδία από την κυβέρνηση προς τα στελέχη των ΕΔ που προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στο καθήκον!!! Τελικά, είναι αδυναμία μέριμνας ή κυβερνητική αναλγησία προς τα στελέχη των ΕΔ, δημιουργώντας, πολιτικάντικα, κρατικούς λειτουργούς πολλών ταχυτήτων;”

Με εκτίμηση 

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Αν. Γραμματέας Τομέα Άμυνας