Τούρκοι: Προσοχή έρχεται πυραυλική απάντηση από την Αθήνα στον ΕρντογάνΟι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου δεν πέρασαν στο... ντούκου στην Τουρκία.

Τούρκοι: Προσοχή έρχεται πυραυλική απάντηση από την Αθήνα στον Ερντογάν αναφέρει η τουρκική cumhuriyet με φόντο τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Οι Τούρκοι την… άκουσαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό γιατί ξέρουν πως έχει δίκιο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος «δήλωσε ότι θα αντιδράσουν “ανελέητα” σε αρνητικές προσπάθειες κυριαρχίας στη χώρα του, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα κάνοντας λόγω για «εμφανή μηνύματα στην Τουρκία».

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος είπε ότι η αντίδρασή τους σε κάθε δυνατή προσπάθεια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Ελλάδας θα είναι «αμείλικτη», σημειώνεται.

«Προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια, έχουμε απάντηση σε κάθε σενάριο. Η Ελλάδα είναι σκληρός αντίπαλος, είναι δυνατή και θα είναι αδίστακτη όταν χρειαστεί. Όλοι το ξέρουν, φίλοι, εταίροι, σύμμαχοι και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αντίπαλοί μας και εχθρούς, είπε ο Φλώρος», αναφέρεται από τους Τούρκους.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε πρόσφατα μήνυμα στην Ελλάδα μέσω του «βλήματος Typhoon». «Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τους Έλληνες. Λες “Τυφώνας”, ο Έλληνας φοβάται. Λέει “Θα χτυπήσει την Αθήνα”», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Γιατί όμως οι Τούρκοι στο πρωτοσέλιδό τους κάνουν λόγω για πυραυλική απάντηση της Ελλάδας;

Παραπάνω η ακριβής μετάφραση του τουρκικού πρωτοσέλιδου.

Οι Τούρκοι ξέρουν πως στην πραγματικότητα η τουρκική απειλή του μικρού βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας είναι για την ώρα μόνο στα… χαρτιά.

Αντίθετα η Αθήνα με τους Scalp που ηδη διαθέτει σε Mirage και Rafale μπορεί να προκαλέσει χτύπημα βαθειά μέσα στην Τουρκία και τις κρίσιμες τουρκικές υποδομές.

Στην Τουρκία γνωρίζουν πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει αυτό που οι ίδιοι διαφημίζουν στα… χαρτιά.