«Βράζουν» οι Τούρκοι με τον Α/ΓΕΕΘΑ: «Ο Φλώρος επισκέφθηκε τα νησιά–Η Ελλάδα προκαλεί»



«Βράζουν» τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο που πραγματοποίησε περιοδεία στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου - Α/ΓΕΕΘΑ: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις παράγουν το αγαθό της ασφάλειας»

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο ανταλλαγής ευχών με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πραγματοποίησε περιοδεία στην Γαύδο, στην Κάρπαθο, στην Στρογγύλη, στη Ρω και στο Καστελόριζο ενώ βρέθηκε και στα readiness στο Καστέλλι της Κρήτης, στην 133 Σμηναρχία Μάχης, καθώς και την Ναυτική Βάση (ΠΝΒ) στο Κυριαμάδι.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μόλις είδαν να δημοσιεύει αυτές τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο twiter άρχισαν να πνέουν τα μένεα, προβάλλοντας το ανιστόρητο αφήγημά τους περί προκλήσεων σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας στα στελέχη τόνισε ότι η απειλή έρχεται από απέναντι εξαίροντας την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Να παρακολουθήσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του στην Κάρπαθο.

«Οι προκλήσεις είναι δίπλα, σε απόσταση αναπνοής. Τις βλέπουμε, τις ακούμε και τις καταλαβαίνουμε κάθε μέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό που κάνετε, 365 ημέρες τον χρόνο. Πρέπει να έχουμε δυνατές, ισχυρότατες και αποτελεσματικότητας Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτές είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ισχυρότατες και αποτελεσματικότατες, και στα τρία επίπεδα και στην ξηρά, και στη θάλασσα και στον αέρα είμαστε εδώ»ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Κάρπαθο δείχνοντας προς την Τουρκία.

Και πρόσθεσε:

«Και θα είμαστε εδώ για πάντα, προασπιζόμενοι το εθνικό συμφέρον, την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και στο τέλος της ημέρας την ελευθερία των Ελλήνων. Δηλαδή ημών των ιδίων, των οικογενειών μας και των ανθρώπων που δεν ασχολούνται με το στράτευμα, των πολιτών. Για αυτό υπάρχουν παντού οι Ένοπλες Δυνάμεις. Για να αποτελούν το ισχυρό «κουβούκλιο», την ασπίδα μέσα στην οποία η κοινωνία μπορεί να επιδίδεται στα ειρηνικά της έργα. Εμείς το κάνουμε αυτό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παράγουν το αγαθό της ασφάλειας».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επεσήμανε επίσης ότι: «Αυτό που κάνετε, όσο μικρό και αν είναι, είναι τεράστιο. Είναι αυτά τα οποία κάνουν την εθνική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, επίφοβη για τους εχθρούς και πολύ ελκυστική για φίλους και συμμάχους που θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας. Κι αυτοί είναι πολλοί».

Στην Στρογγύλη του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης, στο Καστελλόριζο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εγκαινίασε το ολοκαίνουριο Επιτηρητικό Φυλάκιο. «Εδώ που η Ελληνική Σημαία κυματίζει υπερήφανη, δίπλα στα νιάτα της Πατρίδας μας» έγραψε στον λογαριασμό του στο twiter.


ΠΗΓΗ: enikos.gr