Οι κορβέτες, τα πυραυλικά συστήματα και τα αντι-drones της Ελλάδας που φέρνουν πονοκέφαλο στην ΤουρκίαΗ Ελλάδα δυναμώνει και η Τουρκία τρέμει - Οι κορβέτες, τα πυραυλικά συστήματα και τα αντι-drones που πονοκεφαλιάζουν την Άγκυρα

Η Τουρκία επιχειρεί με κάθε τρόπο να βάλει φωτιά στα ελληνοτουρκικά, όμως η ενίσχυση της Ελλάδας με κορβέτες, πυραυλικά συστήματα και αντι-drones, προκαλούν πονοκεφάλους στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος, Γιώργος Διονυσόπουλος στο Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο (4/12), στη τελική ευθεία μπαίνει μια σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Μάλιστα, η διαδικασία ανάθεσης ναυπήγησης 3+1 κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό, τρέχει με γοργούς ρυθμούς και δεν αποκλείεται εντός του μήνα να ανακοινωθεί η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο.

Το προβάδισμα έχει η ιταλική εταιρεία Fincantieri με την κορβέτα Doha και η γαλλική Naval Group με την Gowind. Μάλιστα, για το θέμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρείων είχε την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Γάλλοι, ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις ανανεωμένες προτάσεις τους.

Παράλληλα, με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς, υλοποιείται και το πρόγραμμα που αφορά την προμήθεια των πανίσχυρων Ισραηλινών πυραύλων NLOS Spike και για τους τρεις κλάδους των ελληνικών δυνάμεων.

Στόχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι και το εν λόγω πρόγραμμα αξίας 230 εκατ. ευρώ, να λάβει υπογραφές από το ΚΥΣΕΑ μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το NLOS Spike είναι ένα από τα φονικότερα πυραυλικά συστήματα και η ένταξη του στο ελληνικό δυναμικό αναμένεται να ξεκινήσει από το Πολεμικό Ναυτικό.

Ταυτόχρονα με τη διαδικασία προμήθειας κορβετών και πυραυλικών συστημάτων, το Υπουργείο αναμένεται να υλοποιήσει άμεσα και την ανάπτυξη ενός αντι-drones προγράμματος.

Στόχος της χώρας μας είναι να δοθεί μια ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας που επιλέγει συχνά πυκνά να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο με τη χρήση μη επανδρωμένων drones, κυρίως τύπου Bayraktar TB2 και ANKA.