«Ο Μπάιντεν ακούει αυτά που θέλει ή γνωρίζει την αλήθεια για την Ουκρανία;»



Με τίτλο «Πράκτορας της CIA αποκάλυψε μυστικές πληροφορίες για τον πόλεμο», σερβική εφημερίδα αναφέρει ότι δεν λένε στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν  την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της Ουκρανίας.

H “Alo” επικαλείται συνέντευξη του συνταξιούχου αξιωματικού της CIA, Φιλίπ Τζιράλντι σε κανάλι του YouTube.

«Αμφιβάλλω ότι κάποιος στη CIA ή στην NSA ενημερώνει πραγματικά τον πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά μάλλον του λένε αυτά που θα ήθελε να ακούσει, επομένως δεν νομίζω ότι θα έχει μια ειλικρινή περιγραφή του τι πραγματικά συμβαίνει στο πεδίο», είπε.

Μάλιστα, ο ομιλητής συμφώνησε με την άποψη του δικαστή Andrew Napolitano ότι η τρέχουσα κατάσταση υποδηλώνει την αναπόφευκτη ήττα του καθεστώτος του Κιέβου.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι πληροφορίες που διακινούνται αντιπροσωπεύουν την ουκρανική προπαγάνδα, η οποία στη συνέχεια μεταδίδεται από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Washington Post και New York Times.

Επίσης, δημοσίευμα της σερβικής b92 αναφέρει ότι ο Αμερικανός καθηγητής Ρίτσαρντ Γουλφ, γνωστός για τη μαρξιστική ιδεολογία του, αξιολογώντας τις απαιτήσεις του Ζελένσκι για νέο εξοπλισμό,  δήλωσε ότι είναι σημάδι της επικείμενης κατάρρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Μεγάλες απώλειες προσωπικού, εξοπλισμού, εξοπλισμός με ασύμβατα συστήματα, συνεχής οικονομική κρίση και πλήρης οικονομική καταστροφή. Το μόνο πράγμα που κρατά ζωντανό το καθεστώς είναι η εξωτερική βοήθεια».

«Για την ενωμένη Δύση, η κατάσταση γίνεται επαχθής. Δεν θέλουν να ξοδεύουν πόρους εκεί επ' αόριστον, έχουν αρκετά δικά τους προβλήματα. Βλέπουν τη διέξοδο στις διαπραγματεύσεις, στην επανάληψη των «ελάχιστων συμφωνιών», είπε ο Γουλφ.