Καταιγισμός αντιδράσεων – Αμερικανοεβραίοι κατά Μπάιντεν: ”Μην πουλήσεις F-16 στη Τουρκία-Η Άγκυρα απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα”!



”Kεραυνοί” από το αμερικανοεβραϊκό ΜΜΕ ”thejewishvoice.com” κατά Μπάιντεν για τα τουρκικά μαχητικά F-16!

Αναλυτικά:

”Η κυβέρνηση Μπάιντεν τώρα φαινομενικά καταρρέει σύμφωνα με τις επιθυμίες του τυράννου της Μέσης Ανατολής, του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν, στην προκλητική απαίτησή του να αγοράσει 40 F-16 από το ήδη εξαντλημένο στρατιωτικό μας οπλοστάσιο. Μας κρατά ομήρους της ανυποχώρητης στάσης του για την επικύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ για τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Ο Μπάιντεν αισθάνεται ότι τα αεροπλάνα είναι το καρότο στην άκρη του ραβδιού για να πάρει το νεύμα της Τουρκίας να παραδεχθεί αυτά τα δύο έθνη στην ομάδα. Κάνει λάθος, όπως έχει κάνει σε τόσα άλλα θέματα. Το αίτημα του Ερντογάν διατυπώθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2021, αλλά τώρα η κυβέρνηση ζητά την έγκριση του Κογκρέσου για να προχωρήσει στη συμφωνία.

Ευτυχώς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Bob Menendez (D-NJ) δεν συμφωνεί με αυτό. Αντιτίθεται στην πώληση, εκφράζοντες ανησυχίες για τις πολιτικές της Τουρκίας που κυμαίνονται από την απειλητική συμπεριφορά της προς τη γείτονά της και μέλος του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα για τις διαφορές στο Αιγαίο Πέλαγος, καθώς και τις εσωτερικές, κατασταλτικές πολιτικές της. Στην Τουρκία, μέλη του Τύπου έχουν συλληφθεί, πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν εξαφανιστεί και όσοι θεωρούνται «επικίνδυνοι» για το Ισλάμ έχουν φυλακιστεί.

Ο τύπος δεν είναι με το μέρος μας και δεν αξίζει τα όπλα μας. Ο Μενέντεζ, εναντιούμενος στο αφεντικό του ίδιου του κόμματός του, Μπάιντεν, είπε ότι θα ήταν αντίθετος στην πώληση έως ότου ο Ερντογάν «αρχίσει να ενεργεί σαν ένας έμπιστος σύμμαχος». Επίσης, μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Κογκρέσου αντιτίθενται στην πώληση αυτών των αεροπλάνων στην Τουρκία. «Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να επιβραβεύσει την Τουρκία για τη συνεχιζόμενη κακή συμπεριφορά της», είπε ο βουλευτής Γκους Μπιλιράκης (R-Fla.). «Να είστε βέβαιοι, οι συνάδελφοί μου και εγώ στο Κογκρέσο θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ τέτοια πώληση». συνέχισε.

Στην Άγκυρα επιβλήθηκαν κυρώσεις επειδή αγόρασε ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 σε πείσμα των ισχυρών αντιρρήσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και για να προσθέσει την εμμονή και την αντιδυτική συμπεριφορά του Ερντογάν, ο Κρις Παππάς (D-NH) δήλωσε: «Η Τουρκία ανέστειλε επίσης αδικαιολόγητα την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε έναν αριθμό ρεκόρ εισβολών με στρατιωτικά αεροσκάφη στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο και απειλεί συνεχώς την Ελλάδα με πόλεμο. Το ότι η Τουρκία θα μπορούσε ενδεχομένως να λάβει αμερικανικά όπλα για να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτο. Αλλά αυτή είναι ακριβώς η προοπτική που δημιουργεί αυτή η κοινοποίηση στο Κογκρέσο».”