Ελληνοτουρκικά: «Καίει» τον Ερντογάν το γερμανικό περιοδικό Stern



Ελληνοτουρκικά: Πριν καλά-καλά κοπάσει ο σάλος που προκλήθηκε στην Τουρκία από αγγελία του Reuters που ασκεί κριτική στον Ερντογάν, αλλά και το «πετσοκόμα» των ξένων ΜΜΕ ενόψει των τουρκικών εκλογών και το γερμανικό περιοδικό Stern έρχεται να ρίξει… λάδι στη φωτιά.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμά του χαρακτηρίζει εμπρηστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «για να καταφέρει να μείνει στην εξουσία, προκαλεί συγκρούσεις, εντός της Τουρκίας, στη Συρία ενδεχομένως και στη Γερμανία. Ενώ συζητά με τη Δύση και τον Πούτιν, υποτιμά το ΝΑΤΟ» .

Παράλληλα το περιοδικό αναρωτιέται αν ο Ερντογάν θα δεχθεί την ήττα του στις εκλογές, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος είναι τόσο προσδεδεμένος στο στρατό και στις δυνάμεις ασφαλείας.

Μάλιστα, κάποιοι ειδικοί λένε ότι παρά την προτίμηση του λαού, ο Τούρκος πρόεδρος θα προσπαθήσει να μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο, ακόμα και αν ηττηθεί στις εκλογές.

Να σημειωθεί πως ο Ερντογάν θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει τις εκλογές και φαίνεται πως μέχρι τότε θα συνεχίσει να κάνει προσωπικές επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα βέβαια, η νεολαία δείχνει να γυρίζει την πλάτη στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Κατά τα άλλα, η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά συνεχίζει να είναι… καυτή, με την Τουρκία να προκαλεί όσο δεν πάει και να βλέπει μόνοι της ότι την «κυνηγούν».

Από την πλευρά της, η Ελλάδα θα απαντάει πλέον σε όλες τις απειλές του Ερντογάν, σκληραίνοντας της στάση της από εδώ και πέρα.