Τούρκοι: Στέλνουν Bayraktar να χαρτογραφήσουν τις περιοχές του σεισμού – Το Rapid Mapping Pod που σάρωνε το Αιγαίο έκανε χάρτες;Σύμφωνα με τους Τούρκους τα τουρκικά Bayraktar διαθέτουν Rapid Mapping Pod το οποίο μπορεί να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τις πληγείσες περιοχές.

Τούρκοι: Στέλνουν πάνω από 30 Bayraktar να χαρτογραφήσουν τις περιοχές του σεισμού καθώς το Rapid Mapping Pod που σάρωνε το Αιγαίο κάνει χάρτες.

Οι Τούρκοι ήρθαν αντιμέτωποι με δύο τρομερής διάστασης σεισμούς 7,7 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίοι και προκάλεσαν χιλιάδες νεκρών σε δέκα περιφέρειες της Τουρκίας.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα τουρκικά drone ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να χαρτογραφηθούν οι πληγείσες περιοχές.

Μέσα από την ανείπωτη αυτή τραγωδία μπορεί κανείς να διαπιστώσει κάποιες απο τις δυνατότητες στην χαρτογράφηση περιοχών των τουρκικών drone, τα οποία όχι πολύ καιρό πριν αλώνιζαν το Αιγαίο, τα σύνορα του Έβρου και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τους Τούρκους τα τουρκικά Bayraktar διαθέτουν Rapid Mapping Pod το οποίο μπορεί να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τις πληγείσες περιοχές.

Προφανώς και λίγο καιρό πριν τα Rapid Mapping Pod χρησιμοποιούνταν για την χαρτογράφηση των ελληνικών νησιών.

Κάτι τέτοιο είχαν υποστηρίξει και οι Ρώσοι αναφορικά με την παρουσία των τουρκικών drone κοντά στα ελληνικά νησιά.