Αμερικανός πρώην σύμβουλος Ασφαλείας: Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα



Αμερικανός πρώην σύμβουλος Ασφαλείας: Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πια.

Στην σουηδική τηλεόραση μίλησε ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και πολιτικός σχολιαστής.

Σύμφωνα με τον Τζον Μπόλτον η Τουρκία «έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα» (σ.σ. ακριβώς αυτά ήταν τα λόγια του (!) ενώ αποκάλεσε «τραμπούκο» και «Μουσολίνι σε αναμονή», τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Ο Τζον Μπόλτον προέτρεψε να μην γίνουν παραχωρήσεις στην Τουρκία αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίαςσ στο ΝΑΤΟ και έθεσε στο τραπέζι, το θέμα αποβολής της Άγκυρας από την Συμμαχία.

«Με βάση τους κανόνες μπορεί να συμβεί» υποστήριξε. «Μπορούν να γίνουν τα παντα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην σουηδική δημόσια τηλεόραση.

Aναφορικά με την χρησιμότητα της Τουρκίας για του ελέγχου των Στενών του Βοσπόρου, ο Τζον Μπόλτον υπογράμμισε πως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο έλεγχος των Στενών μπορεί να γίνεται «και από μακριά».