«Ψυχρολουσία» στους ΕΜΘ με Μισθολογικό Κλιμάκιο και χορήγηση αναδρομικότητας–Αγνοείται ο βαθμός του ΥπολοχαγούΗ ΠΟΕΣ απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς ΥΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ σχετικά με το Μισθολογικό Κλιμάκιο Αξιωματικών ΕΜΘ:

Ειδικότερα:

Κύριοί Υπουργοί.

Τελικώς αποδεικνύεται πως όσο κι αν σας μεταφέρουμε το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί στις ΕΔ για πλήθος λόγων, ιδίως όμως για την αντιμετώπιση των στελεχών σε οικονομικό επίπεδο, διαφαίνεται ότι η πολιτική ατζέντα των περικοπών μέριμνας θα πάει ως το τέλος συμφώνως προγράμματος.

Πριν ακόμα προλάβει να «στεγνώσει το μελάνι» για την ΚΥΑ του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών και με νωπές τις μνήμες της ΚΥΑ της αποζημίωσης νυκτερινής εργασίας, της ΚΥΑ των περικοπών στο ΒΟΕΑ του ΣΞ, του απαράδεκτου αποκλεισμού των στελεχών από την οικονομική ενίσχυση των 600 € κλπ, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των μειώσεων επιβράβευσης το περιβόητο μισθολογικό κλιμάκιο για τους Αξιωματικούς ΕΜΘ που βρισκόταν σε εκκρεμότητα επί σχεδόν τέσσερα (4) έτη.

Τελικώς επήλθε ψυχρολουσία, αλλά με μια ακόμα σημαντική καινοτομία που είχαμε θίξει αρχικά με το (β) σχετικό έγγραφό μας όντες βέβαιοι για τη συνέχεια: κυβέρνηση που νομοθέτησε έναν ακόμα διοικητικό βαθμό, φέρνει για την επίλυση της οικονομικής εκκρεμότητας λύση με βάση το θεσμικό πλαίσιο πριν τη δική της νομοθέτηση. Είναι πραγματικά απίστευτο και αδιανόητο!

Απίστευτο και αδιανόητο διότι φέρνετε ρύθμιση για το μισθολογικό κλιμάκιο μέχρι το διοικητικό βαθμό του Ανθυπολοχαγού (και αντιστοίχων), έχοντας νομοθετήσει μόλις πριν δύο (2) μήνες το διοικητικό βαθμό του Υπολοχαγού και (αντιστοίχων). Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αδιαφορίας για τους στρατιωτικούς, των οποίων τις εκκρεμότητες επιλέγετε να επιλύσετε αποσπασματικά, μετακυλίοντας το ίδιο πρόβλημα σε μελλοντικές Διοικήσεις.

Την ίδια στιγμή που καλλιεργήθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια στις πλάτες των συναδελφισσών και των συναδέλφων ΕΜΘ μια τεράστια σπέκουλα επί της οποίας κάποιοι έταζαν τον ουρανό με τ’ άστρα (ακόμα και την υπερσκέλιση αρχαιότερων ομοιοβάθμων με ίδια έτη υπηρεσίας διά της αυθαίρετης δημιουργίας εικονικών μισθολογικών κλιμακίων), η ψυχρολουσία αυτή έρχεται ως το πλέον εφιαλτικό σενάριο που επιβεβαιώνει πλήρως τους λόγους για τους οποίους η ΠΟΕΣ αντιδράει διαρκώς οργισμένα και με αγανάκτηση. Δεν έχετε μόνο για τους στρατιωτικούς, όχι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα αλλά επειδή δεν θέλετε να δώσετε. Μετά και από αυτή τη εισηγούμενη ρύθμιση θεωρούμε ότι πρέπει να πείστηκαν και οι πλέον δύσπιστοι.

Κύριοι Υπουργοί.

Η μη συμπερίληψη του βαθμού του Υπολοχαγούστην τροπολογία που εισάγεται με το (δ) σχετικό νομοσχέδιο επί του άρθρου 127 του (α) σχετικού, δεν ήταν τυχαία, ούτε διέφυγε της προσοχής. Είμαστε βέβαιοι ότι ήταν απολύτως σκόπιμη και έγινε στο πλαίσιο της διαχείρισης διαθεσίμων πόρων και μετακύλισης των εκκρεμοτήτων και των ευθυνών. Μια τέτοια τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ΠΟΕΣ και δεν πρόκειται να την αφήσουμε αναπάντητη.

Κατόπιν των ανωτέρω απαιτούμε:

• την άμεση διόρθωση του άρθρου 91με τη συμπερίληψη του βαθμού του Υπολοχαγού (και αντιστοίχων) στα ανάλογα έτη υπηρεσίας και τα αναλογούντα μισθολογικά κλιμάκια, σύμφωνα με τις ισχύουσες μελέτες και τίποτα λιγότερο.

• τη χορήγηση αναδρομικότητας από το 2019και όχι μόνο από 1/1/2022. Πρόκειται για δεδουλευμένα τα οποία δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τα υφαρπάξετε.