Μέρες τώρα παρακολουθούσαν διακριτικά οι αστυνομικοί έναν 38χρονο...Ο Αστυνομικός σκύλος έβγαλε "λαβράκι"



Μέρες τώρα παρακολουθούσαν διακριτικά οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έναν 38χρονο Αλβανό που γνώριζαν ότι είχε διακινήσει τουλάχιστον 190 φορές ναρκωτικά σε 33 χρήστες στον Πύργο από τον Οκτώβριο του 2022 και είχε αποκομίσει πάνω από 35.000 ευρώ. Περίμεναν, όμως, να τους οδηγήσει εκεί που έκρυβε το παράνομο εμπόρευμά του.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, το βράδυ της Τρίτης, οι άνδρες της Δίωξης ακολούθησαν τον αλλοδαπό και του πέρασαν χειροπέδες όταν τον είδαν να πηγαίνει σε μια αγροτοδασική περιοχή στην Σκαφιδιά, όπου είχε στήσει "καβάντζα" στην οποία είχε κρύψει την παράνομη πραμάτεια του. Μόλις τον συνέλαβαν, ανέλαβε να κάνει έρευνα στον συγκεκριμένο χώρο ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Spike», ο οποίος ξετρύπωσε 23 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 670,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 157,7 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Αλλά και κατά τις έρευνες των αστυνομικών που ακολούθησαν στο σπίτι και το όχημα του δράστη στον Πύργο, βρέθηκαν μια μηχανική πρέσα και ένα μεταλλικό καλούπι για την τυποποίηση της κοκαΐνης, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα κινητά του αλλοδαπού και 2.215 ευρώ. 

Οι "πελάτες" του ναρκέμπορου ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά και κατοχή ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.