Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις: ”Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει με παράνομο τρόπο την κυριαρχία της στο Αιγαίο”!



Συνεχίζουν να προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αυτά πρέπει να τα βλέπουν κάποιοι στην Ελλάδα, που πιστεύουν πως η Άγκυρα τείνει χείρα φιλίας προς την Ελλάδα!

Αναλυτικά:

”Πανικός για την «Γαλάζια Πατρίδα» στην Αθήνα! Η λεπτομέρεια στο βίντεο του AK Party που τρόμαξε.

Ενώ η Τουρκία συνεχίζει με αποφασιστικότητα την πολιτική της για τη Γαλάζια Πατρίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τα ελληνικά ΜΜΕ επέστησαν την προσοχή στη λεπτομέρεια του χάρτη της Τουρκίας στο βίντεο του AK Party στις 23 Απριλίου. Στην είδηση που δημοσιεύτηκε, σημειώθηκαν οι δηλώσεις «Η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, τα νησιά Κως και η Δυτική Θράκη είναι υπό τουρκική κυριαρχία».

Η Ελλάδα κάνει υπολογισμούς παράνομης επέκτασης της κυριαρχίας της, ειδικά στο Αιγαίο. Η είδηση στα ελληνικά ΜΜΕ, επικεντρώθηκε στο βίντεο εορτασμού του Κόμματος AKΡ για την Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και του Παιδιού στις 23 Απριλίου, ανέφερε:

Ιδιαίτερα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Κω και η Δυτική Θράκη φαίνεται να βρίσκονται προεκλογικά κάτω από το τουρκικό φεγγάρι.

Η διαφήμιση διάρκειας 108 δευτερολέπτων με την τουρκική σημαία ανέβηκε στον λογαριασμό του AK Party στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ευκαιρία της Εθνικής Κυριαρχίας και της Ημέρας του Παιδιού.

Μετά το βίντεο, ο Γιώργος Αρναούτης, εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε:

Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική σύγκρουση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.”