Τουρκικά F-16: Αναγκαίο για το ΝΑΤΟ να πάρουν οι Τούρκοι το κιτ εκσυγχρονισμού Link-16 – Ο μεγάλος κίνδυνοςΤουρκικά F-16: Αναγκαίο για το ΝΑΤΟ να πάρουν οι Τούρκοι το κιτ εκσυγχρονισμού Link-16 αφού υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ατύχημα στις ασκήσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να πάρει η Τουρκία το κιτ εκσυγχρονισμού Link-16 για τα τουρκικά F-16 καθώς χωρίς αυτό υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ατύχημα στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Όταν οι Αμερικανοί κάνουν αναφορά στο κιτ εκσυγχρονισμού Link-16 δεν εννοούν την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 σε επίπεδο Viper. Αυτό είναι άλλο πρόγραμμα στο οποίο κάποια… στιγμή θα μπουν και οι Τούρκοι όμως ίσως αυτό συμβεί όταν η Ελλάδα παίρνει τα πρώτα F-35.

Nα σημειωθεί ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, σχετικά με την έγκριση των ΗΠΑ για την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού Link-16 για τα F-16 στην Τουρκία, δήλωσε πως η Τουρκία «είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και είναι σημαντικό να διαθέτουν οι Τούρκοι σύγχρονες ικανότητες».

Την ίδια ώρα πάντως ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ έστειλε το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα.

Ο Μπομπ Μενέντεζ ξεκαθάρισε ότι «η Άγκυρα δεν έχει κάνει αρκετά για να ανταμειφθεί κατά αυτόν τον τρόπο», ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζει την αντίθεσή τους στο «μικρό πακέτο» για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και αποφάσισε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Συνεχίζω να είμαι κατά της πώλησης των F-16. Η Τουρκία δεν έχει κάνει αρκετά για να ανταμειφθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ, ενώ οι Αμερικανοί νομοθέτες επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να επιμένει στην ίδια αποσταθεροποιητική συμπεριφορά που απειλεί στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

geostratigika.gr/
Νεότερη Παλαιότερη