Βάρβαροι ως το κόκκαλο-Ο Γαμπρός του Ερντογάν ποστάρει από το TCG Anadolou υπενθυμίζοντας την “Αγία Σοφία” που έγινε Τζαμί



Οι Τούρκοι από τον ερχόμενο Φθινόπωρο θα επιδιώξουν πάση θυσία να εδραιώσουν την “ Γαλάζια Πατρίδα”, διχοτομώντας το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Μέσα στο Άγιο Πάσχα της Ορθοδοξίας ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν μας ποστάρησε φωτογραφία εντός του ελικοπτεροφόρου Αναντολού, υπενθυμίζοντας την οικογενειακή παρουσία, σε ορισμένα κομβικά σημεία, ένα εκ των οποίων ήταν η εκκλησία της “Αγίας Σοφίας”, η οποία ως γνωστόν έγινε Τζαμί .

Ο Τούρκος αξιωματούχος του καθεστώτος Ερντογάν, και ιδιοκτήτης της εταιρείας Baykar, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά τουρκικά drones, υλοποιεί μια επίδειξη δύναμης με την παρουσία του νέου επιτεύγματος του που είναι το UCAV KIZILELMA , εντός του καταστρώματος του τουρκικού ελικοπτεροφόρου.

Οι λόγοι είναι προφανείς και αφορούν την τεράστια προπαγάνδα της Άγκυρας μετά την κατασκευή αυτού του πλοίου, η παρουσία του οποίου οπουδήποτε στο Αιγαίο, θα κινητοποιεί ισχυρότατη ελληνική ναυτική δύναμη επιφανείας και υποβρυχίων φυσικά.


Αυτό το μίγμα όμως, της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και νεο-οθωμανισμού είναι άκρως επικίνδυνο στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας.

Αρχικά η μετατροπή του ναού της χριστιανοσύνης σε Τζαμί, οι συνεχείς κατασκευές επιθετικών οπλικών συστημάτων, ( ραντάρ AESA, UCAV KIZILELMA, Φρεγάτες TF-2000 κά), σε συνδυασμό με επιθετικές και προσβλητικές δηλώσεις Αξιωματούχων, δείχνουν ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς, αναμένοντας μόνο ένα παράθυρο ευκαιρίας για να υλοποιήσουν  τα σχέδια κατά αριθμού νησιών μας, τα οποία αμφισβητούν, στηρίζοντας παράλληλα την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”.

Την ίδια χρονική περίοδο η τουρκική πολιτική ελίτ ρίχνει " στάχτη στα μάτια" της δύσης, παίζοντας το γνωστό σενάριο  με τον " Λύκο που φοράει προβιά αρνιού", αλλά δεν πείθει κανέναν, ενώ συνεργάζεται στενά με το ρωσικό καθεστώς πουλώντας πιθανότατα ακόμα και όπλα στην μισθοφορική οργάνωση Wagner.   

Η ελληνοτουρκική προσέγγιση αυτής της περιόδου έως την 15η Σεπτεμβρίου, ικανοποιεί τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου και της τουριστικής περιόδου και των δύο χωρών.


Μετά όμως από αυτήν την περίοδο, πιθανόν και με νέο πρόεδρο τον Ερντογάν ξανά, η Άγκυρα θα “ απολύσει εκ νέου τα σκυλιά του πολέμου” , συνεχίζοντας το κρεσέντο απειλών κατά της χώρας μας.

Όποιος, οι όποιοι, δεν το βλέπουν αυτό, απλώς εθελοτυφλούν, αφού μιλάμε για μια κοινωνία που έχει γαλουχηθεί θεωρώντας  τα Βαλκάνια ως “ απολεσθέντα προσωρινώς” εδάφη, και τα ελληνικά νησιά προέκταση των μικρασιατικών παραλίων.

Οι Τούρκοι τον Φθινόπωρο που έρχεται θα επιδιώξουν πιθανόν πάση θυσία να εδραιώσουν την “ Γαλάζια Πατρίδα”, διχοτομώντας το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς θα επιδιώξουν την μεταφορά του Ισραηλινού αερίου δια μέσω τουρκικής ενδοχώρας στην ΕΕ.

Η περίοδος που θα διανύσουμε το επόμενο διάστημα, δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας, είναι ίσως το πιο κρίσιμο μετά την επίσημη απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Οθωμανικό ζυγό το 1821.


ΠΗΓΗ