«Τρελάθηκαν» οι Τούρκοι με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Επιστρατεύουν το TurkAegean!Εδώ και αρκετά χρόνια η Τουρκία έχει «εργαλειοποιήσει» το μεταναστευτικό, στέλνοντας ορδές μεταναστών (η πλειοψηφία τους παράνομοι, ενώ μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετοί με «βαρύ» ποινικό μητρώο), τόσο στα σύνορα του Έβρου όσο και μέσω του Αιγαίου.

Έτσι όπως είναι γνωστό εδώ και κάποιο καιρό η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο ο οποίος θα φτάσει τα 35 χιλιόμετρα, με προοπτική να φτάσει ακόμη και τα 140 χιλιόμετρα τα επόμενα χρόνια.

Οι ανακοινώσεις που έκανε επ’ αυτού η ελληνική κυβέρνηση έγιναν θέμα στην Τουρκία καθώς τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν εκτενείς αναφορές με την είδηση να «παίζει» ψηλά σε προτεραιότητα σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα εφημερίδες, αλλά και ιστοσελίδες.

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπόσχεση για τις εκλογές, ανακοίνωσε οτι θα κατασκευάσει φράχτη σε όλα τα σύνορα με την Τουρκία».

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι φαίνεται πως απαντούν με το εμπορικό σήμα «TurkAgean», καθώς είδαμε να φιλοξενείται ολοσέλιδη ανάρτηση των Τούρκων στην αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς με τον Υπουργό Ανάπτυξη και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να υποστηρίζει πως «… εφόσον κερδίσουμε στο τέλος τις υποθέσεις αυτές και πάλι η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το TurkAgean. Εμείς να θέλουμε να τους σταματήσουμε θα πρέπει να κάνουμε νέα δικαστήρια για να τους εμποδίσουμε τότε, με όπλο τις υποθέσεις αυτές. Το να απαγορεύσουμε γενικώς το τι θα γράψουν σε μια διαφήμιση εκ των προτέρων προφανώς δεν γίνεται και μην λέμε στον κόσμο ψέματα».

Πλέον μένει να δούμε αν όντως η χώρας μας καταφέρει να αποτρέψει αυτή την αθλιότητα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου ανήκει στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, με τα ελληνικά νησιά να δεσπόζουν και να φτάνουν πολύ κοντά στα τουρκιά παράλια.

Την ίδια ώρα η Τουρκία βρίσκεται κοντά στο τέλος εποχής, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Ερντογάν να χάσει τις επικείμενες εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη