Ανέλαβαν καθήκοντα ο νέος ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και οι νέοι Υφυπουργοί Κεφαλογιάννης-ΧαρδαλιάςΣε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραδόσεως και παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον απερχόμενο υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στον νέο Υπουργό Νικόλαο Δένδια.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν και οι τελετές αναλήψεως καθηκόντων των νέων Υφυπουργών κ.κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νικόλαου Χαρδαλιά.

Ο απερχόμενος υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύθηκαν, τόνισε ότι παρέλαβε το υπουργείο σε εξαιρετικό επίπεδο και την περίοδο αυτή διατηρήθηκε το όραμα της αποστολής του, «προσπαθώντας να περάσουμε και νέα στοιχεία», ενώ αναφέρθηκε σύντομα και στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το υπουργείο.

«Μεγάλη χαρά να παραδίδουμε σε άνθρωπο που έχει ξαναπεράσει από αυτό το πόστο κι επι 4 χρόνια ασχολούταν με τον δεύτερο πυλώνα της εθνικής ασφαλείας, αυτόν του υπουργείου Εξωτερικών», κατέληξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τη σειρά του Ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό και καλωσόρισε τον Νίκο Δένδια, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην υψηλή αποστολή του.

Ο νέος υπουργός, Νίκος Δένδιας, δήλωσε: «Με αίσθημα τιμής και ευθύνης βρίσκομαι σε έναν χώρο γνώριμο κι ελπίζω να ανταποκριθώ στα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας», ενώ ευχαρίστησε θερμά και τον Αλκιβιάδη Στεφανη, όπως και τον προκάτοχο του, Νίκο Παναγιωτοπουλο, καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία. «Δεν είναι απλό καθήκον αλλά συνταγματική υποχρέωση η υπεράσπιση της κυριαρχίας μας, ειδικά σε ένα ασταθές περιβάλλον που η Ελλάδα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο. 

Επαναλμβανω την πάγια ελληνική θέση ότι επιζητάμε αρμονική σχέση με τις γειτονικές χώρες και ιστορικά κρατάμε κλάδο ελαίας, κρατώντας παράλληλα και ξίφος δικαίου , μην επιτρέποντας την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ειδικά για την Τουρκία θα ήταν καλό να διατηρηθεί η καλή σχέση των τελευταίων μηνών και μόνο ένα ωφεληθούμε έχουμε να διατηρηθεί αυτό. Θα ασκώ τα καθήκοντα μου επιδιώκοντας τη μέγιστη συναίνεση, σε αυτά δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες».


newsbomb.gr