Στα κάγκελα οι Τούρκοι με τις ΗΠΑ-Ο Μπάϊντεν στέλνει 2500 στρατιώτες στην Συρία και μελλοντικά F-16 βάζοντας stop σε τουρκικά σχέδια κατά των Κούρδων του YPGΗ κυβέρνηση της Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει το πυραυλικό σύστημα HIMARS στο Deir ez-Zor, ενώ κομβόι 60 φορτηγών που μετέφερε πρόσφατα καύσιμα, υλικοτεχνική υποστήριξη και στρατιωτικό εξοπλισμό στάλθηκε στην αμερικανική βάση στο Χάσεκε

ΗΠΑ και Τουρκία ως γνωστόν αναθέρμαναν τις σχέσεις τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μετά την άρση των ενστάσεων του Ερντογάν για αποδοχή ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Βόρεια Συρία
Ωστόσο οι ΗΠΑ γνωρίζοντας καλά τις "πιρουέτες" του Ερντογάν και τον διπρόσωπο ρόλο του σε σχέση με την Ρωσία, αποφάσισαν να λάβουν προληπτικά μέτρα  σε ένα άλλο σημείο τριβής με την Τουρκία, την Βόρεια Συρία, όπου διαβιούν Κούρδοι του YPG, σύμμαχοι της Ουάσιγκτον στον αγώνα κατά του ISIS και παράλληλα "μαύρο πανί "για την Άγκυρα τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες και ταυτόσημους με το ΡΚΚ.

Ο λόγος είναι ότι Τουρκία-Ρωσία-Ιράν έχουν προχωρήσει βαθιά σε συζητήσεις για την μεταπολεμική Συρία υπό τον Άσαντ , με τις ΗΠΑ-ΕΕ να είναι απούσες, ενώ είναι γνωστό ότι καμία από τις τρείς(3) παραπάνω χώρες , όπως και η Συρία δεν επιθυμεί την δημιουργία Κουρδικού μορφώματος στην Βόρεια Συρία, παρόμοιου με αυτού που υπάρχει ήδη στο Βόρειο Ιράκ.

Συνέπεια των παραπάνω και φοβούμενες οι ΗΠΑ τυχόν νέα τουρκική στρατιωτική επίθεση κατά των Κούρδων του YPG αποφάσισαν σε πρώτο χρόνο την αποστολή 2500 στρατιωτών στην περιοχή, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στην Τουρκία.

Εκνευρισμός κατά των ΗΠΑ από την Τουρκία για στήριξη του YPG
Συγκεκριμένα τουρκικό ΜΜΕ αναφερόμενο στο υπόψιν θέμα σε άρθρο του με τίτλο "Σκανδαλώδης απόφαση από τις ΗΠΑ μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ!", επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Μετά την δημιουργία  Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Συντονισμού εντός του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι ο προστάτης της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG.


Οι ΗΠΑ, που υποσχέθηκαν «κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στέλνουν 2.500 στρατιώτες στα βόρεια της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του PKK/YPG.

Ενώ συνεχιζόταν ο ανελέητος αγώνας της Τουρκίας ενάντια στο PKK, τα σκανδαλώδη βήματα ήρθαν το ένα μετά το άλλο από τις ΗΠΑ, που ήταν ο προστάτης της τρομοκρατικής οργάνωσης. 


Ενώ ανακοινώθηκε ότι η μονάδα που απεστάλλει θα υπηρετούσε στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, διαπιστώθηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν πρόσφατα κάνει σοβαρές οχυρώσεις στην περιοχή για να εξασφαλίσουν το PKK.

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ένωσης, θα δημιουργηθεί έναςσυντονιστικό κέντρο  κατά της τρομοκρατίας και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει πλήρως την Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής, ο Πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας:

«Η στρεβλή σχέση που έχουν ορισμένοι από τους συμμάχους μας με τη συριακή επέκταση του PKK, PYD/YPG, βλάπτει την ενότητα και την ακεραιότητα της συμμαχίας» και συνέχισε , "αναμένουμε μια ξεκάθαρη στάση κατά της τρομοκρατίας από τους συμμάχους μας."

Μέσα σε μια εβδομάδα, η συγκέντρωση δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή για την υποστήριξη του PKK αποκάλυψε για άλλη μια φορά την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στην τρομοκρατία.

Τι μεταδίδουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ
Σύμφωνα με τα νέα της αμερικανικής τηλεόρασης ABC και του Seven News Network, 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες, των οποίων η εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί, θα σταλούν στην περιοχή για να υπηρετήσουν στη Συρία και το Ιράκ.

Στις 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε τελετή για τους στρατιώτες που υπηρετούν στην 2ης Ταξιαρχία της 10ης Ορεινής Μεραρχίας.

Ο Συνταγματάρχης Μάθιου Μπράμαν, υπεύθυνος για την εκπαίδευση , σημείωσε ότι τα στρατεύματά του θα συμπεριληφθούν στη «Combined Joint Task Force (CJTF)» που αναπτύσσεται στη Συρία.

Στις ειδήσεις σημειώθηκε ότι 2.500 στρατιώτες θα μεταφερθούν στην περιοχή στα τέλη Ιουλίου και θα υπηρετήσουν εκεί  για τουλάχιστον 9 μήνες.

Οι ΗΠΑ, μέσω του CJTF, διασφαλίζουν ανεπίσημα την ασφάλεια των YPG/PYD, του συριακού κλάδου του PKK, στην περιοχή.

Στο σώμα του CJTF, το οποίο ιδρύθηκε για την καταπολέμηση του DAESH, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποιούν ασκήσεις με πυρήνες YPG και υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση παρέχοντας στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά.

Οι ΗΠΑ στέλνουν HIMARS στη Συρία για προστασία έναντι Ρωσίας-Ιράν
Οι ΗΠΑ, που κατέφυγαν στον λόγο για «παρενόχληση και απειλές εναντίον τους» από τη Ρωσία και το Ιράν, από την άλλη, έστειλαν στην περιοχή δεκάδες φορτηγά στρατιωτικού υλικού.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει το πυραυλικό σύστημα HIMARS στο Deir ez-Zor, το οποίο κατέχεται από το PKK.

Η συριακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές στην περιοχή, ανέφερε ότι το σύστημα HIMARS έφτασε στην περιοχή Deir ez-Zor και πρόσφατα αναπτύχθηκε στη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, μια συνοδεία 60 φορτηγών που μετέφεραν καύσιμα, υλικοτεχνική υποστήριξη και στρατιωτικό εξοπλισμό στάλθηκε στην αμερικανική βάση στο Χάσεκε, μια άλλη περιοχή υπό την κατοχή του PKK, μαζί με 40 φορτηγά που μετέφεραν στρατιωτικά οχήματα και βαρύ όπλο.

Προβλέπεται ότι 2.500 στρατιώτες που θα αποσταλούν μπορούν να μεταφερθούν στην κατεχόμενη από το PKK περιοχή στα σύνορα με το Ιράκ.

F-16S καθοδόν!
Τις προηγούμενες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν στόλο F-16 στην περιοχή, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τις δραστηριότητες της Ρωσίας και του Ιράν.

Ενώ προβλέπεται ότι ο στόλος θα αποσταλεί στη Συρία, η τοποθεσία όπου θα αναπτυχθεί δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) είπε στο AP ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να οχυρώνουν την περιοχή και να εξετάζουν στρατιωτικές επιλογές προκειμένου να αυξήσουν την αποτροπή στην περιοχή."

Συμπέρασμα
Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι οι ΗΠΑ προβείνουν σε επίδειξη ισχύος στη Συρία προς εχθρούς, όπως είναι το Ιράν και η Ρωσία και σε "φίλους", οπως υποτίθεται ότι  είναι η Τουρκία, δείχνοντας τους ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται αυτή τη φορά να εγκαταλείψουν τους Κούρδους του  YPG και πως αποφάσεις για το μέλλον της Συρίας χωρίς αυτές δεν μπορούν να ληφθούν.

Η τυχόν  υλοποίηση της απόφασης των ΗΠΑ στο μέλλον για αποστολή F-16 στην Συρία, θα αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό βήμα για την δημιουργία Κουρδικού μορφώματος στη Βόρεια Συρία, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή.