Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Η Άγκυρα μιλάει για «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική ΘράκηΞανά στο προσκήνιο θέμα «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» φέρνει η Τουρκία που με ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών προκαλεί στα ελληνοτουρκικά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, σε ανακοίνωσή της η Τουρκία για τον Σαδίκ Χμέτ και την 28η επέτειο του θανάτου του σηκώνει και πάλι σκόνη.

Μέσα σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά «Μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη, σεβασμό και προσευχές τον ιδρυτή του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας και αξέχαστο ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, γιατρό Σαδίκ Αχμέτ, στην 28η επέτειο του θανάτου του.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους ομογενείς μας στον δίκαιο αγώνα του οποίου ηγήθηκε ο Γιατρός Σαδίκ Αχμέτ και να υπερασπιζόμαστε όλα τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Την ίδια ώρα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στη συνθήκη της Λωζάνης, αναφέροντας ότι «θα ενισχύσουμε τα κεκτημένα» στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Πηγή: Geostratigika.gr