Τι θα συμβεί; Οι Ισραηλινοί έδωσαν μια οδηγία στους πολίτες που αποδεικνύει πως κάτι σοβαρό ετοιμάζουν! Τι τους είπαν«Ακούμε συνεχώς σειρήνες – Είναι η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει εδώ και 22 χρόνια» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές Ελλήνων που ζουν στο Τελ Αβίβ.

 Οι εξελίξεις στο Ισραήλ είναι δραματικές, με τους Ισραηλινούς να απαντούν με συνεχείς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας στην επίθεση της Χαμάς εντός του Ισραήλ, που είχε ως αποτέλσμα πάνω από 900 (σ.σ. σύμφωνα με ενεπιβεβαίωτες πληροφορίες) πολίτες να χάσουν τη ζωή τους.

Μάλιστα η Χαμάς συνέλαβε και πάνω από 100 (σ.σ. ο αριθμός ανεβαίνει στους 130 από παλαιστινιακές πηγές) ομήρους, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για κάτι πολύ μεγάλο – Ποια οδηγία έδωσαν στους πολίτες

Το βράδυ της Δευτέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ενημέρωσαν τους πολίτες να ετοιμάσουν προμήθειες για τουλάχιστον τρεις ημέρες, διάστημα στο οποίο θα χρειαστεί να μείνουν κλεισμένοι στα καταφύγια.

Πρόκειται, σύμφωνα με τοπικά μέσα, για μία ξεκάθαρη προετοιμασία των Ισραηλινών για κάτι μεγάλο.

Πάντως ήδη έχει δοθεί εντολή στους Ισραηλινούς να προετοιμαστούν για χερσαίες επιχειρήσεις εντός της Λωρίδας της Γάζας, με μεγάλο αριθμό στρατευμάτων και αρμάτων να βρίσκονται στην περιοχή.

Νωρίτερα την Δευτέρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, σε νέα του δήλωση τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε λιθαράκι», συμπληρώνοντας ότι «αυτό που θα συμβεί στη Χαμάς θα είναι τρομακτικό».

Σύμφωνα με τη δήλωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, το μήνυμα Νετανιάχου δόθηκε στη συνάντηση με τους δημάρχους των νότιων παραμεθόριων ισραηλινών πόλεων με τη Λωρίδα της Γάζας, απ’ όπου ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Χαμάς.

«Ακούμε συνεχώς σειρήνες – Είναι η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει εδώ και 22 χρόνια» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές Ελλήνων που ζουν στο Τελ Αβίβ
Ο κ. Ανέστης Συμεωνίδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πώς βιώνει την κατάσταση στο Τελ Αβίβ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.
Αίμα σε κάθε έκρηξη, νεκροτομείο η Γάζα, αίμα από βροχή ρουκετών, αντίποινα στο αιματοκύλισμα της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.


Οι νεκροί, και από τις δύο πλευρές, ξεπερνούν τους 1.000, με το Ισραήλ πλέον να ετοιμάζει μεγάλης έκτασης επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επισημοποίηση, δια στόματος Νετανιάχου, ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο κ. Ανέστης, μουσικός, και «πιστός» τηλεθεατής της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Τελ Αβίβ.

«Φόβος υπάρχει, όλοι οι συνάδελφοι φοβούνται, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, πρώτη φορά είμαστε έτσι. Ακούμε σειρήνες, περνάνε ρουκέτες πάνω από το σπίτι, αλλά όχι πολύ στην περιοχή μας, γιατί είμαστε μακριά από τη Γάζα», είπε αρχικά.

«Τα σούπερ μάρκετ και αυτά είναι ανοιχτά, δεν ξέρω όμως αν δουλεύουν οι επιχειρήσεις. Έχω έχω καταφύγιο στο σπίτι. Τις οδηγίες τις ξέρω γιατί το έχω περάσει 15 φορές αλλά αυτή είναι η χειρότερη στα 22 χρόνια που είμαι εδώ. Μετά την επίθεση της Χεσμπολάχ το 2006 αυτή είναι η πιο σοβαρή», συμπλήρωσε ο κ. Ανέστης.

Για τα καταφύγια ανέφερε:

«Οι οδηγίες είναι ότι όταν ακούμε τις σειρήνες να τρέχουμε στο καταφύγιο που είναι ένα δωμάτιο κάτω από το σπίτι που μένω. Το δικό μου είναι ένα δωμάτιο ενισχυμένο. Είναι στο ισόγειο της κάθε πολυκατοικίας. Εμείς εδώ είμαστε 3 άτομα. Ο φίλος μου που έψαχνε την κόρη του, δεν την έχει εντοπίσει ακόμα, ήταν σε αυτό το πάρτι κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν πάνω σε μία τοπική γιορτή που έχει εδώ στο Ισραήλ. Πολλοί σκέφτονται να φύγουν από το Ισραήλ, και εγώ το σκέφτομαι. Σήμερα έχω ραντεβού στο νοσοκομείο και μπορεί να πάρω την απόφαση να γυρίσω. Πολλές εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις αλλά είναι οι ισραηλινές κυρίως».