Τούρκοι: Θέλουν να ακυρώσουν τις δυνατότητες των Rafale με τους Meteor με πρόφαση τη Συνάντηση Τουρκίας-ΕλλάδαςΟύτε να βγουν από τα τουρκικά παράλια δεν θα μπορούν αλλιώς.


Τούρκοι: Θέλουν να ακυρώσουν τις δυνατότητες των Rafale με τους Meteor με πρόφαση τη συνάντηση Στρατιωτικής Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας αφού θέτουν στο τραπέζι θέμα κατά τις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών, η μία πλευρά να μη χαρακτηρίζει ως «εχθρικό αεροπλάνο» αυτό άλλης χώρας.

Σύμφωνα με διαρροή στα τουρκικά ΜΜΕ, οι Τούρκοι κατά την συνάντηση στην Άγκυρα των αντιπροσωπιών της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου, έθεσαν θέματα «κλειδώματος» μαχητικών στο Αιγαίο.

Επίσης ζήτησαν να υπάρχει απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πολεμικών πλοίων των δύο χωρών στο Αιγαίο και τα πολεμικά αεροπλάνα να μην πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από πολεμικά πλοία.

Τούρκοι: Θέλουν να ακυρώσουν τις δυνατότητες των Rafale με τους Meteor με πρόφαση τη Συνάντηση Τουρκίας-Ελλάδας

«Τα πολεμικά αεροπλάνα δεν πρέπει να ενοχλούν τα πολεμικά πλοία με κανέναν τρόπο και να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς», ανέφεραν.

Να σημειωθεί πως με τις δυνατότητες των ελληνικων Rafale με τα ραντάρ και τους πυραύλους Meteor που διαθέτουν, τα τουρκικά F16 δεν θα μπορούν καν να βγουν στο Αιγαίο, αφού ήδη θα βρίσκονται κλειδωμένα στα ελληνικά ραντάρ από τις πρώτες στιγμές εξόδου τους από τα τουρκικά παράλια.