Η ρωσική Wagner σχεδιάζει να παράσχει στη Χεζμπολάχ προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημαΘα μπορούσε να στείλει το σύστημα Ρωσικό Α/Α Pantsir-S1 “SA-22” στον Λίβανο

Οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες ότι η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση και μακρύ “χέρι” του Κρεμλίνου, Wagner, θα μπορούσε να παράσχει στη Χεζμπολάχ προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν στοιχεία συζητήσεων μεταξύ της Wagner και της Χεζμπολάχ και θεωρούν ότι η ρωσική οντότητα θα μπορούσε να στείλει το σύστημα SA-22 στον Λίβανο.

Wagner και Χεζμπολάχ διατηρούν δυνάμεις στη Συρία, όπου στηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην WSJ, οι ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας κίνησης μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Η σιιτική ισλαμιστική Χεζμπολάχ διατηρεί στενές σχέσεις εξάρτησης από το Ιράν, ωστόσο η ηγεσία της διατηρεί μια μικρή αυτονομία από την Τεχεράνη για το ζήτημα του πότε θα ανοίγει ένοπλες αντιπαραθέσεις με το Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου.

capital.gr