Νέο Μισθολόγιο για τους ΣτρατιωτικούςΑξιότιμε κ. Υπουργέ.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια και τα παράπονα μελών μας (και όχι μόνο), για τη συνεχιζόμενη απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης. Μιας απώλειας που οφείλεται τόσο στην ακρίβεια, η οποία έχει οδη-γήσει βασικά είδη πρώτης ανάγκης σε δυσθεώρητα ύψη όσο και στο γεγονός ότι επί σειρά πολλών ετών οι μισθοί μας είναι χωρίς αυξήσεις με μόνη διαφοροποίηση την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης (που συνέβη σε όλο το δημόσιο), η οποία και αυτή «ροκανίστηκε» με την δημιουργία των λογαριασμών ΕΛΠΣΞ και ΕΛΠΠΑ και τις εισφορές σε αυτούς.

Δέον όπως αναφέρουμε ότι από τα επίσημα στοιχεία της «Ελληνικής Στατιστικής Αρχής» προκύπτει πως από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του μηνός Οκτωβρίου 2023 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2020 υφίσταται συνολική αύξηση της τάξεως του 17% περίπου σε μόλις μια 3ετία.Είναι σαφές από τα παραπάνω, ότι η αγοραστική δύναμη των στρατιωτικών συρρι-κνώθηκε βίαια αφού ενώ δεν υπήρξε αυτό το χρονικό διάστημα η παραμικρή αύξηση μισθών τα έξοδα εκτοξεύτηκαν και αγαθά που αγοράζονταν τον Οκτώβριο του  2020 με κόστος 1000ευρώ σήμερα θα χρειαστούν περίπου 1170ευρώ. 
Η μόνη λύση, που θεωρούμε ως ΠΑ.Σ.Ε.Σ. ότι υπάρχει είναι η άμεση ψήφιση νέου μισθολογίου για τους στρατιωτικούς κάτι που πολλές φορές προεκλογικά είχατε ως κυβέρνηση υποσχεθεί πως θα υλοποιήσετε με αποκορύφωμα τις δηλώσεις τόσο του κ. Πρωθυπουργού στην ομιλία στη συζήτηση  για  το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», το Φεβρουάριο του 2023, όπου και είχε δεσμευτεί πως άμεσα θα κατέθετε «Ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1η Ιανουαρίου 2024» όσο και σειράς κορυφαίων  άλλων  υπουργών  όπως  του τότε Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου την 29-4-2023, όπου στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (“DELPHI ECONOMIC FORUM VIII”) είχε επί λέξη πει «Μένει όμως το μεγάλο, το μείζον που είναι το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή είναι υπό επεξεργασία στο Υπουργείο, στα Επιτελεία μάλλον. Σύντομα ο Αρχηγός θα είναι σε θέση να έχει την τελική πρόταση η οποία ασφαλώς θα υποβληθεί από εμάς στο Υπουργείο Οικονομικών».

Κύριε Υπουργέ, επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε πως όλες οι ανωτέρω δημόσιες δηλώσεις – δεσμεύσεις από τα πλέον «επίσημα χείλη» ήταν «έπεα πτερόεντα» προεκλογικών και μόνο «σκοπιμοτήτων», παρακαλούμε - αναμένουμε όπως μεριμνήσετε για την επιτάχυνση των διαδικασιών – ενεργειών ώστε άμεσα το επόμενο διάστημα, καθόσον το ορόσημο της 1-1-2024 που έθεσε ο κ. Πρωθυπουργός πλησιάζει, να  υπάρξει κατάθεση «Ενιαίου Μισθολογίου Στρατιωτικών». Άλλωστε, όπως αποκάλυψε ο προκάτοχός σας,  το επεξεργάζονται μήνες τώρα...

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προς τα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρα-καλούνται για την ανάδειξη του θέματος δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Χαριτίδης Χαρίτων                                                Κατραντζόγλου Ιωάννης
6983-501588                                                                 6983-505524