Ανησυχούν οι Τούρκοι με την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα – Κορυφαίο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ



Η αποστολή της της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, έχει κάνει τους Τούρκους να… ρωτάνε και να ανησυχούν. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν στις κορυφαίες θέσεις της ειδησεογραφίας τους της κινήσεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Αυτό που τονίζουν περισσότερο τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας είναι ότι η συγκεκριμένη φρεγάτα αποστέλλεται ως συνδρομή της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ.

Η κάλυψη στις κορυφαίες εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας ήταν κάτι παραπάνω εκτενής, με τους Τούρκους να ανησυχούν για την ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην περιοχή. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους τούρκους αναλυτές είναι ότι ναι μεν η αποστολή αυτή έχει να κάνει με τα γεγονότα στη Γάζα, ωστόσο τι θα σημαίνει για το μέλλον γύρω από τις επιδιώξεις διάφορων κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα μέρος που τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία έχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα σε πολλά επίπεδα. Οι Τούρκοι ενοχλούνται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι στην περιοχή δρουν χώρες όπως η Αμερική, η Γαλλία, η Αγγλία, η Ρωσία οι οποίες όπως τονίζουν δεν έχουν σύνορα στην ανατολική μεσόγειο και παρ’ όλα αυτά βρίσκονται εκεί, δηλαδή στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δείτε παρακάτω τους τίτλους των κορυφαίων εφημερίδων της Τουρκίας για τα παραπάνω γεγονότα.

Την ίδια ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν αναφέρθηκε σε Δυτική Θράκη και Δωδεκάνησα και προκάλεσε για μία ακόμη φορά, ανακαλύπτοντας τουρκική μειονότητα στα Δωδεκάνησα!