Μακελειό στην Πράγα: Πολλοί νεκροί και τραυματίες σε πανεπιστήμιοΠανικός στο κέντρο της Πράγας, λόγω πυροβολισμών στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Charles University - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (21/12) στην Πράγα, αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ έπεσαν πυροβολισμοί στη σχολή Καλών Τεχνών Charles University και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

«Αυτήν τη στιγμή σπεύδουμε να ελέγξουμε αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο στο Ναμέστι Γιαν Πάλαχ», αναφέρει στην ανάρτησή της η αστυνομία της Τσεχίας για το αιματηρό περιστατικό στην Πράγα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης εξουδετερώθηκε.

«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. «Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν ένα email που τους έλεγε να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών.

Παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβαν και οι εργαζόμενοι Σχολής Τεχνών, η οποία βρίσκεται επίσης στην ίδια οδό με το Πανεπιστήμιο Καρόλου. «Μείνετε στη θέση σας, μην πάτε πουθενά. Εάν βρίσκεστε σε γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά από τις πόρτες. Κλείστε τα φώτα, ο δράστης βρίσκεται πιθανόν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην πλατεία Jan Palach», ανέφερε το ηλεκτρονικό μήνυμα.