Χαρακόπουλος: Θα αρθεί η αδικία στις χαμηλόβαθμους απόστρατους του ΜΤΣ - Επικοινωνία με υφυπουργό ΆμυναςΤη συμβολή του για την άρση της αδικίας που υφίστανται οι χαμηλόβαθμοι απόστρατοι και τη χορήγηση αναλογικής αύξησης σε όλους τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) ζήτησε από τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο η Διοίκηση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Λάρισας.

Στη συνάντηση με τον Θεσσαλό πολιτικό ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Ψιψιλής, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Διβάνης και ο γενικός γραμματέας κ. Βασίλης Ντελής έθεσαν το ζήτημα που ανέκυψε με την αναπροσαρμογή των μεριδίων στους μερισματούχους Δεκεμβρίου 2016, σε εφαρμογή του άρθρου 29 του ν.5018/23, με αναδρομικότητα από 1η Ιανουαρίου 2023 που υλοποιήθηκε με το μέρισμα του Δεκεμβρίου 2023. Όπως ειπώθηκε, η αύξηση των μερισμάτων του ΜΤΣ και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ) αφορά αποκλειστικά σε απόστρατους από τον βαθμό του ταξιάρχου έως και του στρατηγού.

Το προεδρείο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Λάρισας υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος των χαμηλόβαθμων αποστράτων μερισματούχων, καθώς η συνεισφορά κρατήσεων στα ταμεία είναι αναλογική των βαθμών, όπως αναλογική αντίστοιχα είναι και η απόδοση στα μερίσματα.

Παρέμβαση σε Κεφαλογιάννη

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος άκουσε με κατανόηση τις παρατηρήσεις των αποστράτων και επικοινώνησε άμεσα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, μεταφέροντας το εύλογο αίτημα και συνηγορώντας για την επίλυσή του με βάση και τις παρατηρήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο αρμόδιος υφυπουργός ενημέρωσε τον κυβερνητικό βουλευτή ότι η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας είναι σε γνώση του ζητήματος και αντιμετωπίζει θετικά την επίλυσή του το προσεχές διάστημα.