ΗΠΑ: Απίστευτο πείραμα από τους Αμερικανούς – Κάνουν τα F-16 Viper drone – Θα αντιστοιχούν δύο για κάθε ένα F-35ΗΠΑ: Απίστευτο πείραμα εξελίσσεται από τους Αμερικανούς, οι οποίοι κάνουν τα F-16 Viper drone που θα αντιστοιχούν δύο για κάθε ένα F-35.

Πλήρως αυτόνομα» F-16 Viper, για ενίσχυση της ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ υπόσχεται το Project Venom.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πείραμα που διεξάγει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, έξι F-16 Viper θα εφοδιαστούν με λογισμικό αυτόματης πτήσης και θα πιλοτάρονται από ανθρώπους.

«Μέσω αυτών των δοκιμών, η USAF ελπίζει να αποδείξει εάν η αυτόνομη πτήση, όπως προβλέπεται από την ιδέα του Συνεργαζόμενου Αεροσκάφους Μάχης (CCA), μπορεί να προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα», σημειώνει το eurasiantimes.com.

ΗΠΑ: Απίστευτο πείραμα από τους Αμερικανούς – Κάνουν τα F-16 Viper drone – Θα αντιστοιχούν δύο για κάθε ένα F-35
«Η ιδέα των CCA προβλέπει έναν στόλο τουλάχιστον 1000 συνεργαζόμενων πολεμικών αεροσκαφών ικανών να πετούν αυτόνομα παράλληλα με τα αμερικανικά F-35A», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, η Πολεμική Αεροπορία θα αποκτούσε δύο CCA για κάθε ένα από τα 300 αμερικανικά F-35.

«Αυτά τα αεροσκάφη θα διεξάγουν ηλεκτρονικό πόλεμο, θα πραγματοποιούν αναγνώριση ή θα πετούν μπροστά από άλλα αεροσκάφη, έτσι ώστε οι αισθητήρες τους να μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες», σημειώνεται.

«Τα CCA θα είναι εξοπλισμένα με όπλα ή πυραύλους για να πραγματοποιούν χτυπήματα εναντίον εχθρικών στόχων και ακόμη και να λειτουργούν ως δόλωμα», αναφέρεται στο eurasiantimes.com.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να συγκεντρώσει αρκετά δεδομένα κατά τις δοκιμές στο Project Venom σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ πιλότων και μηχανών.