Ο Σόιγκου καυχήθηκε ότι η παραγωγή drone στη Ρωσία αυξάνεταιΟ Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σε βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα από το τμήμα του ότι η παραγωγή στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων στη Ρωσία έχει αυξηθεί τον περασμένο χρόνο, αν και ορισμένα τεχνικά ζητήματα παραμένουν άλυτα, ανέφερε το Reuters.

«Έχουν ήδη δημιουργηθεί οι απαραίτητες παραγωγικές ικανότητες, ώστε να μπορούμε να επιλύσουμε με επιτυχία τα περισσότερα από τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουμε σήμερα», είπε κατά τη διάρκεια περιοδείας σε εργοστάσιο στη Δημοκρατία του Βόλγα της Ουντμούρθια, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Σόιγκου είπε ότι τα ζητήματα της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και η διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου πρέπει να επιλυθούν.

Η Ρωσία έχει κάνει εκτεταμένη χρήση drones στη σχεδόν διετή στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία, αλλά συχνά χρειάστηκε να βασιστεί σε φτηνά ιρανικά drones ‘Shahed’.

Τους τελευταίους μήνες, η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι η στρατιωτική της βιομηχανία αύξησε την παραγωγή αυτού του τύπου εξοπλισμού, εν μέσω των προσπαθειών της Ρωσίας να βρει μια ευνοϊκή διέξοδο από το αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς διοικητές, τα μη επανδρωμένα αεροχήματα θα είναι κρίσιμα για να κερδίσουν το πάνω χέρι στη σύγκρουση και στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η αυξημένη χρήση αυτών των αεροχημάτων στο πεδίο της μάχης δυσχεραίνει την προώθηση των χερσαίων στρατευμάτων.