Σε επιφυλακή ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική για επιθέσεις σε Ισραηλινούς και Ιρανικούς «στόχους»



Σε αυξημένη επιφυλακή επιπέδου 3 βρίσκεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική για την αποφυγή τυχόν επιθέσεων σε Ισραηλινούς ή Ιρανικούς στόχους, εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Ήδη έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας για τον εντοπισμό τυχόν «μοναχικών λύκων» που έχουν σημάδια ριζοσπαστικοποίησης και να επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν κάποια επίθεση.

Στο επίκεντρο της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται επίσης, στόχοι Ισραηλινού και Ιρανικού ενδιαφέροντος και κέντρα φιλοξενίας.

Ήδη αυξημένα μέτρα επιτήρησης υπάρχουν πέριξ της Ισραηλινής πρεσβείας και κτίρια, Ισραηλινού ενδιαφέροντος, όπως ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα έχει «απλωθεί ένα ηλεκτρονικό δίχτυ» για τον εντοπισμό ύποπτων ενδείξεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το TikTok και το Instagram, όπου έχει διαπιστωθεί πως αξιοποιούνται για στρατολογήσεις ατόμων και σχεδιάζονται τρομοκρατικές ενέργειες.

Το επίπεδο ασφαλείας της χώρας βρίσκεται στο επίπεδο 3, δίχως να αποκλείεται η αύξηση του, ανάλογα με την ένταση που θα καταγραφεί στη Μέση Ανατολή, αλλά και τα «καραβάνια» των μεταναστών που αναμένονται να φτάσουν στη χώρα μας το προσεχές διάστημα.

Τα μέτρα ασφαλείας αναφέρουν αστυνομικές πηγές, «δεν θα είναι μικρής διάρκειας, αλλά μακράς πνοής με ορίζοντα έως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Για αυτό τον λόγο έχουν ξεκινήσει επικοινωνίες και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αξιωματούχων της χώρας μας και της Γαλλίας, αλλά και άλλων χωρών που ενδεχομένως ακραίοι ισλαμιστές θα θελήσουν να πλήξουν την περίοδο εκείνη».

Πηγή: debater.gr