Στρατός Ξηράς: Το τεθωρακισμένο όχημα μάχης CV-90 Mk.4 ως δυνητική λύση, πραγματοποιήθηκε επίδειξη στο ΚΕΤΘΤο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΕΠΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΙΔΗ», που είναι η έδρα του ΚΕΤΘ (Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων), επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης CV-90 Mk.4, της BAE Systems, σε επιτελείς του ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού). Το CV-90 Mk.4 είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στον κόσμο.

Ενσωματώνει πλήρως ψηφιακό πύργο μάχης της σειράς D, ο οποίος έχει επιλεγεί από τον Ολλανδικό Στρατό ως μέρος ενός εκτεταμένου προγράμματος αναβάθμισης των CV-9035NL που διαθέτει. Ο πύργος αναπτύχθηκε από την BAE Systems Hägglunds, ενσωματώνει πυροβόλο των 50 χιλιοστών και αντιαρματικά βλήματα. 

Είναι πιο εργονομικός και ενσωματώνει το ισραηλινό σύστημα αυτοπροστασίας Iron Fist. Η έκδοση Mk.4 του CV-90 έχει αυξημένες ικανότητες, κυρίως στον τομέα της κίνησης στο πεδίο μάχης και της ευκολίας οδήγησης.

Επίσης ενσωματώνει νέα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, σύμφωνα με τις Νατοϊκές προδιαγραφές. Το CV-90 Mk.4 ενσωματώνει κινητήρα της Scania ισχύος 1.000 ίππων και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης X300. Το βάρος μάχης έχει αυξηθεί από τους 35 στους 37 τόνους. 

Η ανάπτυξη του CV-90 Mk.4 βασίστηκε στην αντίληψη iFighting της BAE Systems, η οποία επενδύει στην ολοκληρωμένη αντίληψη του πληρώματος περί της τακτικής κατάστασης και στην υποβοήθηση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων. Το CV-90 Mk.4 μπορεί να μεταφέρει Ομάδα Πεζικού οκτώ στρατιωτών συν το πλήρωμα.