Η Ελλάδα αγοράζει σε τιμή ΣΟΚ περιπλανώμενα πυρομαχικά με βεληνεκές 40 χλμ.Η Ελλάδα ενδιαφέρεται εδώ και καιρό για τα περιπλανώμενα Switchblade 300 και Switchblade 600, με το ενδιαφέρον να έχει καταγραφεί ήδη από το Geostratigika από τον Αύγουστο του 2022, όταν και ξεκίνησαν οι Έλληνες επιτελείς να εξετάζουν τα Switchblade λόγω των επιτυχιών τους στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Τώρα, ο Σάββας Δ. Βλάσσης και το doureios.com, πάνε το ρεπορτάζ ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε κοντά στην ενεργοποίηση του προγράμματος απόκτησης των Switchblade και μάλιστα, όπως αναφέρεται, το συνολικό κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί κατά τα 2/3 από τις ΗΠΑ (σ.σ. από τις πιστώσεις FMF).

Αρχικά είχαν προκριθεί τα ισραηλινά περιπλανώμενα πυρομαχικά, όμως το δεδομένο της κάλυψης των 2/3 του κόστους από τους Αμερικανούς στην περίπτωση προτίμησης των Switchblade, άλλαξε τις ισορροπίες υπέρ της αμερικανικής πρότασης.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το Switchblade 600 να εγκατασταθεί σε ελαφρά οχήματα ειδικών επιχειρήσεων MRZR 4 και Flyer, βαρύτερα HMMWV ή ακόμη και τεθωρακισμένα M1117.