Τουρκία: «Η Γαλάζια Πατρίδα είναι ο φυσικός σύμμαχός μας» λέει το Υπουργείο Παιδείας!Σε µια προκλητική κίνηση που σε µεγάλο βαθµό µαρτυρά το πλαίσιο των διεκδικήσεών της τα επόµενα χρόνια προχωρά η Τουρκία, η οποία βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας της γείτονας χώρας έχει βάλει στο… φουλ τις μηχανές προκειμένου α τυπώσει ακόμα και τα ανάλογα βιβλία, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά αφότου ολοκληρωθεί η διαβούλευση την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με ανακοίνωσή του όσο και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, Γιουσούφ Τεκίν αναφέρθηκαν στο ζήτημα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η «Γαλάζια Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή της ανεξαρτησίας της Τουρκίας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«H Γαλάζια Πατρίδα  η οποία είναι η κόκκινη γραμμή της Ανεξαρτησίας μας, τώρα εντάχθηκε στη διδακτέα ύλη!

Στη διδακτέα ύλη, τονίστηκε η σημασία της ανάγκης προστασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας, η οποία περιβάλλεται από θάλασσες από τρεις πλευρές και έχει μια εσωτερική θάλασσα, ενώ εντάχθηκε  η αξία της “Γαλάζιας Πατρίδας” στη γεωπολιτική της χώρας όσον αφορά τα σύνορα στη ‘Θάλασσα των Νήσων’ (σ.σ. Αιγαίο), τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Πηγή: geostratigika.gr