Βασικό κριτήριο των μεταθέσεων τα μόρια των ΣτελεχώνΔεκτή έγινε η πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ να αποτελέσουν βασικό κριτήριο των μεταθέσεων τα μόρια των Στελεχών

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι, 

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμαστε, ότι  η πρόταση μας, όπως αυτή αναδείχθηκε στην πρόσφατη θεσμική συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΜΕΝΣ με τον κ. ΑΓΕΕΘΑ, περί αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου που καθορίζει τις θέσεις χρόνου διοικήσεως, όχι απλά υιοθετήθηκε, αλλά δόθηκαν άμεσα, από τον ίδιο τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ, οι απαραίτητες κατευθύνσεις στο ΓΕΣ,  ώστε οι φετινές μεταθέσεις να υλοποιηθούν με βασικό κριτήριο τα μόρια που διαθέτουν τα Στελέχη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη που είναι ξεκάθαρα προς όφελος των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς, φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του κ. ΑΓΕΕΘΑ και της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, μέσω της ΠΟΜΕΝΣ.

Η ΠΟΜΕΝΣ, αφουγκραζόμενη την εύλογη αγωνία των συναδέλφων και των οικογενειών τους, που προηγείται της περιόδου ανακοίνωσης των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων και σε συνέχεια της εποικοδομητικής, συνάντησης με τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ, πραγματοποίησε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, για την εξέλιξη των, σχετικών με τις μεταθέσεις, θεμάτων που τέθηκαν στην εν λόγω συνάντηση.

Το αποτέλεσμα της θεσμικής αυτής συνάντησης που ανακουφίζει χιλιάδες συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, εξορθολογίζει επιτέλους στην πράξη, ένα μέτρο που οδηγούσε σε στρεβλώσεις της ουσίας του νομοθετικού πλαισίου των μεταθέσεων και υποχρέωνε σε μεταθέσεις εκτός του τόπου επιθυμίας τους, συναδέλφους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι ενώ είχαν τα απαιτούμενα μόρια για παραμονή στον τόπο τους, αναγκάζονταν να μετατεθούν εκτός αυτού, μόνο για την υποχρέωση συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου διοικήσεως.

Μια τέτοια εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθόσον επιβεβαιώνει ότι η φυσική ηγεσία μας όχι απλά ενστερνίζεται τις θέσεις μας αλλά έχει την βούληση να προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές παρεμβάσεις, προς όφελος των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία